Istovremena rekonstrukcija prednjeg križnog i anterolateralnog ligamenta

Rekonstrukcija prednjeg križnog ligamenta i anterolateralnog ligamenta u jednom operacijskom aktu

Zbog naprednih neoperativnih i operativnih tehnika, tima vrhunskih ortopeda, momentalnog pružanja usluga bez čekanja, zaokruženog procesa liječenja od pregleda i dijagnostike do konzervativnog i operativnog liječenja i brze postoperativne rehabilitacije, u SB Arithera se liječe sportaši i rekreativci svih dobi, iz Hrvatske ali sve više i iz drugih zemalja svijeta.

Jedna od najučestalijih povreda kod sportaša je ruptura prednjeg križnog ligamenta tj. rotacija u koljenu kada potkoljenica „pobjegne“ prema naprijed.

Dosadašnje metode liječenja odnosile su se na rekonstrukciju prednjeg križnog ligamenta.

Inovativni pristup liječenju koji znatno smanjuje mogućnost ponovne rupture ACL-a

U skladu sa najnovijim svjetskim studijama i dostignućima, Aritherin liječnik prof. Saša Janković educiran je u Francuskoj za operativni zahvat istovremene rekonstrukcije prednjeg križnog ligamenta (ACL) i anterolateralnog ligamenta (ALL). Odnedavna ovu metodu uz dodatna poboljšanja rutinski primjenjuje u SB Arithera. ACL koljenom zglobu pruža antero-posteriornu stabilnost, a ALL daje dodatnu, rotacijsku stabilnost samom koljenom zglobu.

Istovremenom rekonstrukcijom prednjeg križnog ligamenta i anterolateralnog ligamenta smanjuje se mogućnost ponovne ozljede ispod 5% za mlade i aktivne sportaše, a kod ostalih bolesnika smanjuje se rotacijska nestabilnost i pojava degenerativnih promjena.

Istovremena rekonstrukcija ACL-a i ALL-a je prvenstveno indicirana kod mlađih ljudi te kod aktivnih sportaša.

Operativni se zahvat obavlja artroskopski tako da je i trauma za tkivo minimalna. Uz korištenje svjetloprovodne tehnologije kroz maleni rez, liječnik ulazi posebnim instrumentom opremljenim svjetlom i kamerom u zglob i gleda unutrašnjost istog na monitoru. Kroz druge male rezove uvode se posebni instrumenti, te izvodi operativni zahvat. Za razliku od klasičnog operativnog zahvata i velikog reza, tj. otvaranja operativnog područja, oštećenja i traume okolnog tkiva kod artroskopskih zahvata su minimalna , a oporavak pacijenta je puno brži i kvalitetniji nego kod klasičnih operativnih zahvata.

Istovremena rekonstrukcija prednjeg križnog i anterolateralnog ligamenta - prof. dr. sc. Saša Janković, dr. med.

Postoperativna rehabilitacija

Važna je kao i sama operacija i u SB Arithera organizirana je na način da pacijent kreće sa programom fizioterapije odmah nakon operacije. Fizioterapija se u cijelosti provodi u Aritherinom Centru za fizioterapiju na lokaciji Petrova 128 i uključuje konvencionalnu fizioterapiju, hidrokineziterapiju u bazenu, izokinetiku te robotsku rehabilitaciju.

O liječniku

Jedan od vodećih eksperata u endoskopskoj kirurgiji prof. dr. sc. Saša Janković, specijalist ortopedije s gotovo tridesetogodišnjim iskustvom član je medicinskog tima u Centru za ortopediju Specijalne bolnice Arithera.

Ovaj magistar i doktor znanosti poznat je posebice u sportskim krugovima kao voditelj medicinskog tima GNK Dinama, član Zdravstvene komisije Hrvatskoga olimpijskog odbora, a od 1998. član je stožera Hrvatske nogometne reprezentacije i sudjeluje kao dio liječničkog tima na svjetskim nogometnim prvenstvima.

Više o liječniku pročitajte ovdje.

 

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Istovremena rekonstrukcija prednjeg križnog i anterolateralnog ligamenta