Rehabilitacija

Rehabilitacija ortopedskih pacijenata

Brzi potpuni oporavak postiže se multidiscipinarnim pristupom programu rehabilitacije tzv. fast-track rehabilitacijom. S bolesnikom se preoperativno provodi edukacija o vježbama koje će se provoditi nakon operacije.

Rehabilitacijski procesi su povjereni vrhunskom i iskusnom timu fizijatara i fizioterapeuta.

Glavni cilj PREOPERATIVNE REHABILITACIJE je priprema pacijenta za operacijski zahvat koji slijedi. Stvaranje optimalnih uvjeta je nužno kako bi operativni zahvat u potpunosti bio uspješan, te u svrhu što kvalitetnije i brže postoperativne rehabilitacije ozlijeđene osobe i dovođenje pacijenta u adekvatno stanje prije ozljede.

Priprema uključuje edukaciju pacijenta, istezanja, jačanje muskulature, smanjenje edema i boli, povećanje opsega pokreta, regulaciju tjelesne težine i općenito poboljšanje psihofizičkog stanja pacijenta.

Za neke pacijente predoperativna rehabilitacija uključuje i tretmane u našem rehabilitacijskom bazenu. Sila uzgona i toplina vode koja pruža sigurno i umirujuće okruženje, uvelike će pacijentu olakšati predoperativni rehabilitacijski proces.

Po obavljenoj artroskopiji ili operativnom zahvatu i vađenju šavova, počinjemo sa POSTOPERATIVNOM REHABILITACIJOM koja mora biti kompleksna i individualna, ovisno o svakom pacijentu. Program fizioterapije prilagođava se fazi rehabilitacije. Terapijske procedure određuju liječnici u suradnji s fizioterapeutima.

Rehabilitacija ortopedski pacijenata

Nekoliko sati nakon operacije bolesnik ustaje i započinje aktivno vježbanje uz nadzor fizioterapeuta i to vježbanje nastavlja se u postoperativnom periodu dva puta dnevno po 2 do 3 sata. Počinje se sa antiedematoznim i ostalim procedurama, kako bi smanjili otok, pospješili brže cijeljenje tkiva, smanjili bolnost.

Daljnji cilj nam je što prije vratiti izgubljeni opseg pokreta i optimalnu funkciju, te vratiti mišićnu masu i snagu i tako omogućiti brži povratak u formu. Po zarastanju rana pacijentima stoji na raspolaganju čitav niz rehabilitacijskih procedura ovisno o učinjenom zahvatu. Desetak dana nakon vađenja konaca provodi se individualna rehabilitacija u bazenu i završno, posljednjih tjedan dana personalizirana robotska rehabilitacija. Takvim pristupom skraćuje se boravak u bolnici, postiže se značajno brži oporavak bez potrebe za dodatnom rehabilitacijom u toplicama, a postotak postoperativnih komplikacija sveden je na minimum. Pacijent brzo postaje radno sposoban, može se baviti rekreativnim sportom, posvetiti se hobijima, svim fizičkim i radnim aktivnostima.

Nakon završene rehabilitacije pacijenti se redovito kontroliraju kod liječnika operatera. Čitav je proces praćen pedantno vođenom medicinskom dokumentacijom.

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

BESPLATNE KONZULTACIJE za ugradnju endoproteza koljena, kuka ili ramena

Rezervirajte svoj termin! Dobit ćete sve informacije o tijeku operacijskog liječenja i rehabilitacije te cijenovnu ponudu cijelokupnog liječenja.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Rehabilitacija