Artroskopija koljena, kuka, gležnja i lakta

Artroskopija koljena, kuka, gležnja i lakta

Što je artroskopija?

Artroskopija je minimalno invazivni kirurški zahvat kojim se vrši pregled i liječenje unutrašnjosti zglobova. Artroskopija se vrši pomoću artroskopa, posebne vrste endoskopa (male kamere) s kojim se ulazi u unutrašnjost zgloba kroz mali kirurški rez te se na video ekranu vidi sama unutrašnjost zgloba sa svojim oštećenjima i bolestima.

Uz dodatne male rezove se mogu uvesti posebni artroskopski kirurški instrumenti te se vršiti operacijsko liječenje bez potrebe za velikim rezovima i posljedičnim oštećenjima okolnih struktura. Razvojem artroskopske tehnike operiranja u današnje vrijeme se postižu puno bolji rezultati kod liječenja bolesti zglobova uz značajno bržu rehabilitaciju i oporavak nakon učinjenih zahvata.

Kada se koristi artroskopija?

Artroskopskom tehnikom se mogu operirati gotovo svi zglobovi u ljudskom tijelu, no najčešće se liječe bolesti i ozljede koljena, ramena, lakta, ručnog zgloba, kuka i gležnja.

Artroskopska metoda liječenja posebno mjesto ima kod sportskih ozljeda svih zglobova, tako da je u današnje vrijeme primjerice moguće rekonstruirati ozlijeđene ligamente bez otvaranja zgloba i dodatnog uništavanja okolnih tkiva ( za što su prije bili neophodni veliki rezovi, otvaranja zglobova- što je sa sobom donosilo veći broj komplikacija kao i dugotrajnu rehabilitaciju).

Osim operacijskog liječenja ozljeda zglobova, artroskopskim metodama se liječe i druga stanja i bolesti zglobova te se na taj način sprječava daljnje oštećenje zgloba koje može dovesti do konačnog propadanja i potrebe zamjene zgloba tzv. umjetnim zglobom odnosno totalnom endoprotezom.

Artroskopija koljena, kuka, gležnja i lakta

Kako se izvodi?

Prije razvoja artroskopske tehnike, određene ozljede kod profesionalnih sportaša su značile ujedno i kraj njihove karijere, no u današnje vrijeme upotrebom artroskopskih minimalno invazivnih metoda većina sportaša se nakon učinjenih operacija vraća sportskim aktivnostima i što je najbitnije vrhunskim rezultatima. Od nemalog značaja je i konačni estetski rezultat nakon tako učinjenih operacijskih zahvata koji se rade kroz rezove ne duže od 1 cm, te se ožiljci gotovo ni ne primjećuju. Potrebno je i napomenuti da ovakvom metodom operacijskog liječenja većina zahvata pripada u skupinu tzv. jednodnevne kirurgije, što znači da nije neophodan boravak u bolnici , već se bolesnik može otpustiti na kućnu njegu poslije samog operativnog zahvata- što je definitivno ugodnije za bolesnika.

Zašto izabrati artroskopiju u SB Arithera?

  • artroskopija je metoda kojom se postižu bolji rezultati liječenja bolesti i ozljeda koštano-zglobnog sustava
  • osigurava bržu rehabilitaciju i oporavak bolesnika,
  • pruža zadovoljavajući estetski rezultat
  • povećava komfornost bolesnika koji ne treba dugo boraviti u bolnici
Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

BESPLATNE KONZULTACIJE za ugradnju endoproteza koljena, kuka ili ramena

Rezervirajte svoj termin! Dobit ćete sve informacije o tijeku operacijskog liječenja i rehabilitacije te cijenovnu ponudu cijelokupnog liječenja.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Artroskopija koljena, kuka, gležnja i lakta