Operacije šake

DeQuervain tendinopatija

Operacija je općenito rezervirana za pacijente s upornim simptomima unatoč neoperativnoj terapiji i injekciji glukokortikoida. Većina pacijenata koji shvaćaju da je de Quervainova tendinopatija benigna i da se samoograničava vjerojatno neće odabrati operaciju kao svoju početnu strategiju liječenja. Kirurški zahvat uključuje otvaranje (rezanje, oslobađanje) prvog ekstenzornog (dorzalnog) odjeljka, a može se izvesti kao jednostavan ambulantni kirurški zahvat uz lokalnu ili regionalnu anesteziju.

Simptomi de Quervainove tendinopatije općenito se značajno poboljšavaju nakon operacije, ali traju do određenog stupnja najmanje jedan do dva mjeseca u postoperativnom razdoblju. Rez može biti eritematozan, podignut i osjetljiv na pritisak 6 do 12 mjeseci. Potencijalne komplikacije operacije uključuju ozljedu površinskog radijalnog osjetnog živca, nastavak simptoma nepotpunog otpuštanja i neugledan ožiljak. Ostali rizici svake operacije uključuju krvarenje, infekciju i nemogućnost korištenja operiranog zgloba nekoliko tjedana u postoperativnom razdoblju.

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

BESPLATNE KONZULTACIJE za ugradnju endoproteza koljena, kuka ili ramena

Rezervirajte svoj termin! Dobit ćete sve informacije o tijeku operacijskog liječenja i rehabilitacije te cijenovnu ponudu cijelokupnog liječenja.
PRATITE NAS NA
DRUŠTVENIM MREŽAMA
Od 2022. godine članica
Aviva Medical Grupe

NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter i saznajte novosti, korisne savjete i pogodnosti iz naše bolnice.

Please don't insert text in the box below!

Mi vodimo računa o vašoj privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Klikom na „Prijavite se“ dajete svoj pristanak da SB Arithera koristi vašu e-mail adresu i osobne podatke u marketinške svrhe. U slučaju da više ne želite primati naše newslettere, u svakom trenutku se možete odjaviti sa mailing liste.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Ustanova za fizioterapiju u kući
Bukovačka 1 / +385 1 2441 544 (kućni 02)

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
 Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044