FIZIKALNA MEDICINA

Najdugovječnija smo privatna bolnica s preko 20 godina iskustva u fizikalnoj medicini. Individualni programi fizioterapije provode se u Zagrebu i Dubrovniku.

Fizikalna medicina i rehabilitacija

Liječenja i terapije iz područja fizikalne medicine osigurali smo:

 • za korisnike uz uputnicu HZZO-a na lokaciji Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) , Zagreb, tel. +385 1 2441 544
 • za privatne korisnike na lokaciji Petrova 128, Zagreb, tel.+385 1 444 0074
 • za privatne korisnike na lokaciji Masarykov put 1a, Dubrovnik, tel. +020 440044

Originalni koncept fizikalne terapije i rehabilitacije Specijalne bolnice Arithera pruža Vam mogućnost izlječenja bolesti lokomotornog sustava na jednom mjestu. Liječenje po programu terapije propisanom od vrsnih stručnjaka fizijatara, ortopeda i vertebrologa provesti će specijalizirani fizioterapeuti koristeći najnapredniju tehnologiju i metode liječenja.

Zašto koristiti fizikalnu terapiju i rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici Arithera?

 • preko 25 godina iskustva i vrhunski rezultati liječenja profilirali su nas u vodeću medicinsku ustanovu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju
 • osiguravamo individualan pristup, termine usklađene s mogućnostima pacijenta i individualni program rehabilitacije
 • koordinacija liječenja sa vrhunskim medicinskim timom specijalista (specijalisti fizijatri, ortopedi, kirurzi, spinalni kirurzi, neurokirurzi)
 • individualnom i ciljanom fizioterapijom rješavaju se i najmanji problem vezani uz bilo koji simptom ili bolest lokomotornog sustava
 • individualni programi fizioterapije prilagođeni su općem stanju pacijenta i simptomatologiji problematičnog bolnog stanja.
 • inovativan program rehabilitacije uključuje konvencionalnu fizioterapiju, robotsku neurorehabilitaciju i izokinetiku
 • tijekom rehabilitacijskog programa provode se elektroterapijske procedure poput: UZV, MAGNETOTERAPIJE, STRUJE, HIRO-HILT LASERA, TERAPIJA UDARNIM VALOM, VACUSPORT TERAPIJE…
 • provodi se i individualna kineziterapija, medicinske masaže te manualne tehnike kao što su: Bowen, miofacijalna relaksacija, Cyriax, Keltenborn-Evjenth, PNF, ručna limfna drenaža, PIR.
 • ekskluzivno uređen ambijent i najmodernija medicinska oprema
 • vježbe su upotpunjene velikim brojem rekvizita i pomagala
 • suvremena robotska, senzorna i računalna tehnologija u kombinaciji s konvencionalnom fizioterapijom i izokinetikom povećava učinke fizioterapije
 • hidrokineziterapija se provodi u bazenu opremljenom uređajem za protustrujno plivanje i hidromasažom
 • napredna tehnologija i metodologija te stručnost medicinskog kadra osiguravaju izvanredne rezultate rehabilitacije u minimalnom vremenu.

Fizikalna terapija započinje specijalističkim pregledom

Specijalističke preglede u Centru za fizikalnu medicinu Specijalne bolnice Arithera provode liječnice:

Preglede možete napraviti u Zagrebu uz uputnicu HZZO-a na lokaciji Kraljevićeva 26, a uz policu zdravstvenog osiguranja preko neke od osiguravajućih kuća s kojima surađujemo ili privatno – uz plaćanje, na lokaciji Petrova 128.

Specijalistički pregledi obuhvaćaju:

 • specijalističke preglede fizijatara za sve starosne skupine pacijenata
 • specijalističke preglede aktivnih sportaša i rekreativaca
 • specijalističke preglede pacijenata s neurološkim deficitom uz kreiranje programa robotske neurorehabilitacije

Odmah nakon prvog pregleda liječnik specijalist može prepisati fizikalnu terapiju, koja je prilagođena Vašem slučaju i dijagnozi, nakon čega Vas preuzima naš tim iskusnih fizioterapeuta.

Specijalistički pregled prvi je korak Vašeg liječenja u Specijalnoj bolnici Arithera. Ako već imate povijest bolesti i medicinsku dokumentaciju (nalaze i snimke), ponesite ju sa sobom na pregled. Nakon pregleda učiniti ćete dodatnu dijagnostiku ako to bude potrebno.

Uspostava dijagnoze bazira se  na kliničkom pregledu koji kroz akumulirano kliničko iskustvo i precizno iščitavanje dijagnostičkih nalaza rezultiraju postavom točne dijagnoze i izradom detaljnog plana liječenja.

Za rezervaciju termina pregleda uz plaćanje na lokaciji Petrova 128 nazovite +385 1 444 0074 ili kliknite na Rezervirajte termin pregleda.

Za rezervaciju termina pregleda UZ uputnicu HZZOa na lokaciji Kraljevićeva 26 nazovite +385 1 2441 544 ili kliknite na Rezervirajte termin pregleda

Vrhunski tim fizioterapeuta

Višegodišnje iskustvo, suvremena oprema i metode liječenja te stručnost i posvećenost pacijentu ističu Specijalnu bolnicu Arithera kao centar izvrsnosti za liječenje ortopedskih bolesti, bolesti i ozljeda kralježnice i svih fizikalnih oboljenja.

U Specijalnoj bolnici Arithera rade visokoobrazovani fizioterapeuti, koji se konstantno educiraju o novim spoznajama i dostignućima na području fizikalne terapije i rehabilitacije u vidu specijaliziranih tečajeva, manualnih tehnika i koncepta, stručnih predavanja i radionica. Kvalificirani su za provođenje procjene bolesnikovog stanja, u suradnji s liječnikom specijalistom, planiraju tijek terapije i postupaka, provode terapiju u vidu individualnih ili grupnih vježbi, raznih fizikalnih procedura, kao i vježbi u bazenu, kako bi rehabilitacija u najkraćem mogućem vremenu osigurala najbolje rezultate. Dio njihovog posla je i procjenjivanje terapijskih učinaka, rad na prevenciji pojave mogućih oštećenja, kao i edukaciji pacijenata po završetku rehabilitacije o tome kako spriječiti bolove, kako se pravilno držati i kretati, te kako prilagoditi aktivnosti i uređenje okruženja za lakšu svakodnevnicu.

Fizikalna medicina - Rehabilitacija - Arithera

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Fizikalna medicina

Rezervacija termina pregleda > FIZIKALNA MEDICINA