Programi fizioterapije

Raznovrsni programi fizipterapije koji pomažu brzom oporavku nakon bolesti, operacija i povreda.

Programi fizioterapije koji vraćaju pokret

Programi fizioterapije i rehabilitacije koje provodimo ovise o vrsti i stupnju bolesti ili općeg kliničkog stanja pacijenta.

PREOPERATIVNA REHABILITACIJA

Preoperativna fizioterapija je vrlo bitna karika u cjelokupnoj rehabilitaciji, jer ubrzava sami oporavak pacijenta. Po dogovorenom operativnom zahvatu, krećemo sa elektroterapijom i individualnim vježbama ciljane grupe mišića, kako bi ih pripremili da preuzmu ulogu aktivnih stabilizatora operiranog područja, te kako bi izbjegli slabost mišića koja nastaje zbog štednje zahvaćenog ekstremiteta zbog bolova.

POSTOPERATIVNA REHABILITACIJA

Po obavljenoj artroskopiji ili operativnom zahvatu i vađenju šavova počinjemo sa postoperativnom rehabilitacijom, koja mora biti kompleksna i individualna, ovisno o svakom pacijentu. Vrstu terapije terapeuti, u suradnji sa liječnicima, određuju ovisno o fazi rehabilitacije. Počinje se sa antiedematoznim i ostalim procedurama, kako bi smanjili otok, pospješili brže cijeljenje tkiva, smanjili bolnost. Daljnji cilj nam je što prije vratiti izgubljeni opseg pokreta i optimalnu funkciju, te vratiti mišićnu masu i snagu i tako omogućiti brži povratak u formu.

FIZIKALNA TERAPIJA KRONIČNIH DEGENERATIVNIH BOLESTI I BOLNIH SINDROMA

Bolesti lokomotornog sustava postaju suvremenim i najučestalijim problemom današnjice, najviše uvjetovano sjedilačkim načinom života i rada. Sve je češća pojava bolova i smetnji vezanih za vratnu i lumbalnu kralježnicu, poput širenja boli i trnaca duž ruku ili nogu kao i pojave vrtoglavice. Terapija se prilagođava individualno svakom pacijentu. Često su preporučljive vježbe u bazenu, individualne manualne tehnike u dvorani i analgetske procedure.

Kod kroničnih degenerativnih stanja i sve češćih artroza, cilj nam je smanjiti bolnost i usporiti proces degeneracije, davanjem analgetskih procedura, razgibavanjem i jačanjem muskulature kako bi rasteretili zahvaćene zglobove i oštećene hrskavice. Fizioterapeuti će Vas educirati o tome kako što bezbolnije obavljati aktivnosti svakodnevnog života i ergonomski prilagoditi radne površine postojećem fizičkom stanju.

FIZIKALNA TERAPIJA AKUTNIH BOLNIH STANJA

Kod akutnih bolnih stanja, kao što su uganuća zgloba, rupture mišića, upale tetivnih hvatišta i razne traume, važno je što prije početi sa terapijom, smanjiti otok, umiriti upalu, potaknuti brže cijeljenje, ojačati mišićno-tetivne strukture kako bi se ispravio disbalans muskulature i uspostavila ponovna stabilnost zgloba.

FIZIKALNA TERAPIJA KOD NEUROLOŠKIH STANJA I OŠTEĆENJA PERIFERNIH ŽIVACA

Rehabilitacija kod neuroloških oštećenja vrlo je kompleksna i zahtijeva obostranu upornost i sudjelovanje pacijenta i terapeuta. Fizioterapeuti koriste holistički pristup kod procjene i provedbe terapije senzo-motoričkog sustava.

Naš je zadatak i cilj je iskoristiti preostale mogućnosti i sposobnosti pacijenta kako bismo ih što brže osposobili za aktivnosti svakodnevnice, te poboljšati kvalitetu života. Stručno osposobljeni fizioterapeuti u tretmanu neuroloških problema primjenjuju individualni pristup kroz razne manualne tehnike i koncepte, elektrostimulacije perifernih živaca, analgetske procedure, fiziokineziterapiju u bazenu i dr.

FIZIKALNA TERAPIJA SPORTSKIH OZLJEDA

Sportske ozljede su sastavni dio u životu profesionalnih sportaša ali i rekreativaca. U našoj Specijalnoj bolnici nakon obavljenog pregleda u sportskoj ambulanti ili nakon operativnog zahvata naš je cilj što brži i potpuniji oporavak.

Terapiju prilagođavamo individualnoj problematici i tipu oštećenja. Ovisno o fazi rade se fizikalne procedure za smanjenje otoka i boli, zatim individualne vježbe u dvorani ili u bazenu.

Također, izuzetno je bitna i edukacija pacijenta, te prevencija mogućih ponovnih ozljeda.

Programi fizioterapije

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Fizikalna medicina

Rezervacija termina pregleda > Programi fizioterapije