FLEBOLOGIJA

Liječimo proširene vene suvremenim minimalno invazivnim metodama UGFS i EVLT. Liječenje se izvodi ambulantno, uz veliku uštedu vremena i momentalni povratak svakodnevnim aktivnostima. Dođite na pregled bez liste čekanja.

Liječenje proširenih vena

Proširene vene (Varikozne vene) su bolest vezivnog tkiva stijenki vena uz poremećaj funkcije venskih zalistaka.

Ako se vene prošire, venski zalisci-valvule koji nisu rastezljivi gube svoju funkciju i prestaju vraćati krv ka srcu. Vene tako postaju prepunjene krvlju koja ne cirkulira, povećava se promjer vena, te zajedno s ograncima postaju izduljenije i vijugave.

Proširene vene nastaju zbog prirođene, to jest genetske, slabosti vezivog tkiva. Od kronično proširenih vena nogu boluje oko 25-40% ženske, te oko 20-30% muške populacije.

Proširene vene su nasljedne i ukoliko ih imaju vaši roditelji, veća je vjerojatnost da će te ih imati i Vi. Češće se javljaju kod žena nego muškaraca. Često se pogoršavaju sa svakom novom trudnoćom i naravno s godinama. Debljina, dugotrajno stajanje ili sjedenje, uzimanje hormonske nadomjesne terapije ili oralne kontracepcije,  izlaganje suncu ili toplini (solarij, sauna), nošenje previsokih potpetica dodatni su faktori rizika za proširene vene. Proširene vene mogu biti posljedica ranije tromboze vena  ili traume vena.

Liječenje proširenih vena
UGFS metoda

Sa najdužom tradicijom liječenja proširenih vena UGFS metodom i  prvim liječnikom u Hrvatskoj, Zlatko Čačić, dr. med., spec. radiolog, subspecijalist intervencijske radiologije, certificiranim za primjenu unaprijeđene UGFS metode, Specijalna bolnica  Arithera postala je vodeća medicinska institucija za liječenje proširenih vena u regiji.

Preporučujemo  metode  liječenja za sve stupnjeve proširenih vena:

 

Pročitajte više o priširenim venama u članku >>

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

PRATITE NAS NA
DRUŠTVENIM MREŽAMA
Od 2022. godine članica
Aviva Medical Grupe

NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter i saznajte novosti, korisne savjete i pogodnosti iz naše bolnice.

Please don't insert text in the box below!

Mi vodimo računa o vašoj privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Klikom na „Prijavite se“ dajete svoj pristanak da SB Arithera koristi vašu e-mail adresu i osobne podatke u marketinške svrhe. U slučaju da više ne želite primati naše newslettere, u svakom trenutku se možete odjaviti sa mailing liste.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Ustanova za fizioterapiju u kući
Bukovačka 1 / +385 1 2441 544 (kućni 02)

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
 Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Flebologija