Ugradnja endoproteze koljena, kuka i ramena

Vratite se životu bez boli i ograničenja u pokretima

Ugradnja endoproteze koljena, kuka i ramena

Cilj ovih operacija je da se nakon operacije i rehabilitacije naši pacijenti vrate normalnom životu bez boli i ograničenja u pokretima i bez razmišljanja o tome imaju li ili nemaju umjetni zglob.

Kako nastaje osteoartritis i kako ga prepoznati?

Osteoartritis je degenerativna bolest koja može zahvatiti bilo koji zglob u tijelu. Nastaje uslijed degeneracije hrskavice koja je nužna za normalno funkcioniranje zgloba. Osnovni simptomi osteoartritisa su bol i ograničenost kretnji u zahvaćenom zglobu koji se vremenom povećavaju.

Tko su najčešći pacijenti kod kojih se osteoartritis javlja?

Osteoartritis se najčešće javlja u starijoj životnoj dobi, no može se pojaviti i u mlađih bolesnika kao posljedica ozljeda , infekcije zgloba ili sistemnih bolesti.

Vrste operacija

Prvi zglob koji je ikada zamijenjen u ljudskom tijelu bio je kuk, no danas se endoprotezom može zamijeniti svaki zglob.

U SB Arithera izvodimo operacije zamjene velikih zglobova:

  • kuka,
  • koljena i
  • lakta.

Ugradnja endoproteza koljena

Besplatne konzultacije za pacijente koji trebaju ugradnju endoproteze

Za pacijente koji imaju dijagnosticiran osteoartritis i trebaju ugradnju endoperoteze velikog zgloba – kuka, koljena ili ramena nudimo mogućnost BESPLATNIH KONZULTACIJA s voditeljem Centra za ortopediju, kirurgom Ivanom Karlakom, dr. med., spec.ortopedom, subspecijalistom traumatologije koštano-zglobnog sustava. Na konzultacijama ćete biti upoznati s cjelokupnim tijekom operacijskog liječenja i postoperativne rehabilitacije te dobiti cjenovnu ponudu za kompletno liječenje. Cijena se odnosi na paket zdravstvenih usluga koji uključuje preoperativnu pripremu, anesteziju, operaciju, 5 dana bolničkog smještaja s postoperativnom njegom i fizioterapijom te 20 dana ambulantne fast-track rehabilitacije kao i sve kontrolne preglede.

Tijek operacijskog liječenja i rehabilitacije

Za razliku od državnih bolnica u kojima ćete na umjetni kuk ili koljeno čekati od šest mjeseci do dvije godine, u Specijalnoj bolnici Arithera operaciju možete učiniti već za tjedan do dva nakon pregleda. Unutar tog perioda pacijent se priprema za operaciju.

Koristimo najsuvremenije ugradbene materijale najboljih proizvođača na svijetu. Ugradbeni materijali su najčešće bescementnog tipa ali se ugrađuju i oni koji se fiksiraju koštanim cementom ovisno o medicinskoj indikaciji.

Anestezija je najčešće regionalna, ali u dogovoru s bolesnikom i medicinskim indikacijama može biti i opća.

Pri načinu ugradnje primjenjujemo minimalno invazivan pristup tako da su postoperacijski ožiljci minimalni.

Kod primarne ugradnje implantata operacija od početka do kraja traje najviše 60 minuta, a često i kraće.

Rehabilitacija počinje odmah poslije operativnog zahvata još u krevetu, a ustajanje  uz asistenciju fizioterapeuta i kontrolu operatera se najčešće događa već 12 sati nakon zahvata. Dren se odstranjuje nakon 24 do 48 sati što je individualno.

Hospitalizacija traje najviše 5 dana.

Rehabilitaciju provodi iskusan tim fizijatara i fizioterapeuta prema najsuvremenijim procedurama fizioterapije koje podrazumijevaju elektroterapiju, robotsku rehabilitaciju, hidrokineziterapiju u posebno prilagođenom bazenu za individualno vježbanje i vježbe u dvorani. Kompletan rehabilitacijski postupak se završava u periodu od 4 do 6 tjedana nakon čega operirana osoba biva potpuno osposobljena za normalan život i kretanje.

Operacijsko liječenje se izvodi u SB Arithera,  Bukovačka cesta 1, Zagreb, a postoperativna fast-track rehabilitacija u Centru za fizioterapiju na adresi Petrova 128, Zagreb.

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

BESPLATNE KONZULTACIJE za ugradnju endoproteza koljena, kuka ili ramena

Rezervirajte svoj termin! Dobit ćete sve informacije o tijeku operacijskog liječenja i rehabilitacije te cijenovnu ponudu cijelokupnog liječenja.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Ugradnja endoproteze koljena, kuka i ramena