Blokada

Blokada – injekcija protiv boli

Liječimo bolna i upalna stanja u zglobovima i tetivama injekcijama blokada. Blokada je aplikacija kortikosteroida i anestetika u okolicu tetiva, u tetivna hvatišta i u zglobne šupljine. Zahvat se provodi ambulantno.

Kome možemo dati ”blokadu” i koliko puta?
Gledajući znanstvene radove svakako postoji određen utjecaj „blokade“ na sveukupno zdravlje i tijelo čovjeka pa ju treba ponuditi pacijentu isključivo u određenim slučajevima tj. kao privremena pripomoć u liječenju, te kada smo iscrpili druge metode liječenja.
Poznato je da kortikosteroidi imaju brz učinak na smanjenje boli i upale pri određenim stanjima lokomotornog sustava ali bolesnicima je možda manje poznato da se protuupalna komponenta kortikosteroida zadržava u mekim tkivima te uzrokuje smanjenje tonusa i elastičnosti, te također treba naglasiti da može negativno djelovati na zglobnu hrskavicu u slučaju aplikacije prevelike količine.

Kandidati za ovakvu vrstu liječenja su:
1. starija populacija sa uznapredovalim osteoartritisom zgloba koljena/kuka u maksimalno 2 -3 aplikacije godišnje dok npr. čekamo na definitivni oblik liječenja (ugradnja umjetnog zgloba kuka/koljena).

2. sportaši/mlađa populacija sa kroničnim ozljedama na koje druge metode liječenja ne djeluju ali preporučljivo samo u obliku jedne primjene.

U svakom slučaju za svaki pojedini slučaj najbolje se javiti na pregled liječniku ortopedu ili fizijatru, koji će uvidom u anamnezu, klinički status i nalaze zajedno s pacijentom odlučiti o najboljem nastavku liječenja za svakog pojedinog pacijenta.

 

Blokada - injekcija protiv boli

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

BESPLATNE KONZULTACIJE za ugradnju endoproteza koljena, kuka ili ramena

Rezervirajte svoj termin! Dobit ćete sve informacije o tijeku operacijskog liječenja i rehabilitacije te cijenovnu ponudu cijelokupnog liječenja.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Blokada