Saša Janković, prof. dr. sc. , spec. ortoped

Saša Janković

prof. dr. sc. , spec. ortoped
Specijalizacija
Bolnica
O liječniku
Jedan od vodećih eksperata u endoskopskoj kirurgiji prof. dr. sc. Saša Janković, specijalist ortopedije s gotovo tridesetogodišnjim iskustvom član je medicinskog tima u Centru za ortopediju Specijalne bolnice Arithera. Ovaj magistar i doktor znanosti poznat je posebice u sportskim krugovima kao voditelj medicinskog tima GNK Dinama, član Zdravstvene komisije Hrvatskoga olimpijskog odbora, a od 1998. član je stožera Hrvatske nogometne reprezentacije i sudjeluje kao dio liječničkog tima na svjetskim nogometnim prvenstvima.
Biografija

2009. godine u bolnici Sv. Duh postaje predstojnik Zavoda za ortopediju. U međuvremenu stječe titulu magistra i doktora znanosti na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, te djeluje i kao docent na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Dugi niz godina sudjeluje u organizaciji, opremanju i radu Dijagnostičkog centra Kineziološkog fakulteta, te, u laboratoriju za zdravstvenu i funkcionalnu dijagnostiku, samostalno provodi preglede, testiranja i analizu zdravstvenog i funkcionalnog statusa sportaša i rekreativaca svih dobi.

Osim suradnje na brojnim znanstveno istraživačkim projektima, objavljuje i do 60 znanstvenih i stručnih radova, te više popularnih članaka u različitim publikacijama. Dodatno se usavršava na medicinskim fakultetima diljem Europe te vrši ulogu predavača na artroskopskim tečajevima u Napulju, Rotterdamu, Ljubljani i Las Vegasu.

Edukacija

•Nakon završenog studija na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, specijalizira ortopediju i zapošljava se na Zavodu za ortopediju Kliničke bolnice Sveti Duh
Član organizacija

•Voditelj je medicinskog tima GNK Dinama

•Član medicinskog tima hrvatske nogometne reprezentacije

•Član Zdravstvene komisije Hrvatskoga olimpijskog odbora

•Sudionik na trima svjetskim nogometnim prvenstvima: 1998., 2002. i 2006. godine

• Sudionik na četiri svjetska nogometa prvenstvima: 1998., 2002., 2006. i osvajač srebrne medalje sa „Vatrenima“ na SP 2018.

• Uveo originalnu novu metodu rekonstrukciju prednjeg križnog ligamenta i anterolateralnog ligamenta. To je zahvat namijenjen većinom za sportaše, pruža dodatnu fiksaciju s vanjske strane koljena, kontrolira vanjske stabilizatore i smanjuje mogućnost ponovne ozljede.

Operirao je vrhunske sportaše Ruske federacije i sportaše iz cijele Srednje Europe, kao i neke od poznatih rukometnih reprezentativaca Horvata, Štrleka, Stepančića, Mandalinića, Marića, Ivića i brojne nogometaše prvoligaških ekipa NK Dinama, NK Hajduka, NK Osijeka…

PRATITE NAS NA
DRUŠTVENIM MREŽAMA
Od 2022. godine članica
Aviva Medical Grupe

NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter i saznajte novosti, korisne savjete i pogodnosti iz naše bolnice.

Please don't insert text in the box below!

Mi vodimo računa o vašoj privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Klikom na „Prijavite se“ dajete svoj pristanak da SB Arithera koristi vašu e-mail adresu i osobne podatke u marketinške svrhe. U slučaju da više ne želite primati naše newslettere, u svakom trenutku se možete odjaviti sa mailing liste.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Ustanova za fizioterapiju u kući
Bukovačka 1 / +385 1 2441 544 (kućni 02)

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
 Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Saša Janković