Saša Janković, prof. dr. sc. , spec. ortoped

Saša Janković

prof. dr. sc. , dr. med., specijalist ortoped
Specijalizacija
Bolnica
O liječniku
Jedan od vodećih eksperata u endoskopskoj kirurgiji prof. dr. sc. Saša Janković, specijalist ortopedije s gotovo tridesetogodišnjim iskustvom član je medicinskog tima u Centru za ortopediju Specijalne bolnice Arithera. Ovaj magistar i doktor znanosti poznat je posebice u sportskim krugovima kao voditelj medicinskog tima GNK Dinama, član Zdravstvene komisije Hrvatskoga olimpijskog odbora, a od 1998. član je stožera Hrvatske nogometne reprezentacije i sudjeluje kao dio liječničkog tima na svjetskim nogometnim prvenstvima.
Biografija

2009. godine u bolnici Sv. Duh postaje predstojnik Zavoda za ortopediju. U međuvremenu stječe titulu magistra i doktora znanosti na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, te djeluje i kao docent na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Dugi niz godina sudjeluje u organizaciji, opremanju i radu Dijagnostičkog centra Kineziološkog fakulteta, te, u laboratoriju za zdravstvenu i funkcionalnu dijagnostiku, samostalno provodi preglede, testiranja i analizu zdravstvenog i funkcionalnog statusa sportaša i rekreativaca svih dobi.

Osim suradnje na brojnim znanstveno istraživačkim projektima, objavljuje i do 60 znanstvenih i stručnih radova, te više popularnih članaka u različitim publikacijama. Dodatno se usavršava na medicinskim fakultetima diljem Europe te vrši ulogu predavača na artroskopskim tečajevima u Napulju, Rotterdamu, Ljubljani i Las Vegasu.

Edukacija

•Nakon završenog studija na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, specijalizira ortopediju i zapošljava se na Zavodu za ortopediju Kliničke bolnice Sveti Duh

Član organizacija

•Voditelj je medicinskog tima GNK Dinama

•Član medicinskog tima hrvatske nogometne reprezentacije

•Član Zdravstvene komisije Hrvatskoga olimpijskog odbora

• Sudionik na pet svjetska nogometna prvenstva: 1998., 2002., 2006., osvajač srebrne medalje sa „Vatrenima“ na SP 2018., te osvajač brončane medalje na SP 2022.

• Uveo originalnu novu metodu rekonstrukciju prednjeg križnog ligamenta i anterolateralnog ligamenta. To je zahvat namijenjen većinom za sportaše, pruža dodatnu fiksaciju s vanjske strane koljena, kontrolira vanjske stabilizatore i smanjuje mogućnost ponovne ozljede.

Operirao je vrhunske sportaše Ruske federacije i sportaše iz cijele Srednje Europe, kao i neke od poznatih rukometnih reprezentativaca Horvata, Štrleka, Stepančića, Mandalinića, Marića, Ivića i brojne nogometaše prvoligaških ekipa NK Dinama, NK Hajduka, NK Osijeka…

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Saša Janković