Operacije skolioze

U slučaju skolioze gdje je iskrivljenje veće od 40 stupnjeva ili potencijalni uzroci u ranoj životnoj dobi mogu dovesti do oštećenja rada srca i pluća ili neuroloških ispada, primjenjuje se operacijsko liječenje deformiteta kralježnice.

Kada je najbolje operirati skoliozu kod djece?

  • operaciju skolioze najbolje je napraviti u dobi ranog puberteta (od 12 do 15 god.)
  • preventivne operacije skolioze provode se ranije ako nije moguće dočekati pubertet ako se ortozom ustanovi da nije moguće kontrolirati krivinu koja će stvoriti komplikacije
  • odgađanje potencijalnog operativnog zahvata može dovesti do težih posljedica i estetske neprihvatljivosti, koje je teže liječiti od same skolioze.

Zašto operirati u Aritheri?

Sasvim je normalno osjećati nervozu kada je djetetu ili Vama samima potrebna operacija, pogotovo na području kralježnice. Zato je bitno povjerenje ukazati ustanovi sa bogatom tradicijom i visokom kompetencijom u liječenju svih bolesti kralježnice.

U Centru za liječenje kralježnice SB Arithera, na čelu Odjela za liječenje deformacija kralježnice nalazi se s liječnik dr. sc. Mislav Čimić, dr. med. koji iza sebe ima bogato iskustvo kirurškog liječenja na području skolioze i svih deformacija kralježnice.

Operativni zahvat biti će izveden u kirurškoj dvorani s najsuvremenijom opremom gdje se liječe i najteži stupnjevi skolioze. Pacijenti su nakon operacije smješteni u bolničkom odjelu u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama visokog standarda komfora i njege. O Vama ili Vašem djetetu tijekom liječenja u bolnici i u postoperativnom periodu brinuti će multidisciplinarni liječnički tim.

Odmah nakon operacije slijedi vođeni proces rehabilitacije od strane visokoeduciranih fizioterapeuta koji primjenjuju suvremene metode fizioterapije.

Tijekom boravka u bolnici uz dječje pacijente mogu biti prisutni i roditelji.

📝 Upoznajte dr. sc. liječnika Mislava Čimića dr. med. i rezervirajte termin

Koji su rezultati operacije?

Očekivani rezultat operacije je prosječna korekcija skolioze od 50 do 70% koja će uvelike pomoći u prevenciji daljnjeg razvoja fizioloških problema koji mogu utjecati na svakodnevno zdravlje.

📖 Što je skolioza?

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074/
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Petrova 128
+385 1 444 0074
+385 1 387 7890
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Vertebrologija

Rezervacija termina pregleda > Operacije skolioze