Mislav Čimić

Dr.sc., dr. med., spec. ortopedije, s užom specijalizacijom iz traumatologije lokomotornog sustava i užom specijalizacijom iz dječje ortopedije
Specijalizacija
Bolnica
O liječniku
Dr. sc. Mislav Čimić, dr. med., specijalist ortopedije, s užom specijalizacijom iz traumatologije lokomotornog sustava i užom specijalizacijom iz dječje ortopedije, član je Aritherinog tima za kirurgiju kralježnice od 2023. godine. Dominantno područje stručnog i znanstvenog interesa dr. Čimića predstavlja konzervativno i operacijsko liječenje deformacija kralježnice, područja u kojem se kontinuirano usavršavao u zemlji i inozemstvu. u SB Arithera dr. Čimić primarno kirurški liječi pacijente sa skoliozama, kifozama i drugim deformitetima kralježnice.
Biografija

Mislav Čimić rođen je 8. kolovoza 1977. godine u Zagrebu. Na Medicinskom fakutetu Sveučilišta u Zagrebu, diplomirao 2001. godine, te stječe zvanje doktor medicine. 2002. godine upisuje poslijediplomski znanstveni studij na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 2004. godine započinje specijalizaciju iz ortopedije u Kliničkoj bolnici Dubrava, a 2007. godine završava specijalistički poslijediplomski studij iz ortopedije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Obranivši magistarski rad „Anatomska kolebanja i radiološki pokazatelji u adolescenata s idiopatskom skoliozom“, 2008. godine stječe akademski stupanj magistar znanosti. U veljači 2009. polaže specijalistički ispit iz ortopedije i stječe naslov specijalist ortoped. Od 2010. godine predavač je i mentor studentima na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Od 2011. zaposlen je u Klinici za ortopediju KBC-a Zagreb i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a iste godine upisuje i znanstveni poslijediplomski studij na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2016. zaposlen je kao asistent, a od 2022. kao viši asistent postdoktorand na Katedri za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Godine 2020. priznate su mu dvije subspecijalizacije, jedna iz dječje ortopedije i druga iz traumatologije lokomotornog sustava. 2022. godine, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, obranivši doktorsku disertaciju „Utjecaj bioloških i biomehaničkih čimbenika na trošenje polietilena kod Intraplantove HI totalne endoproteze kuka“, završava Poslijediplomski znanstveni studij Biomedicina i zdravstvo, polje Kliničke medicinske znanosti, grana Ortopedija, te stječe akademski stupanj doktora znanosti.

Dominantno područje stručnog i znanstvenog interesa dr. Čimića predstavlja konzervativno i operacijsko liječenje deformacija kralješnice, područja u kojem se kontinuirano usavršavao u zemlji i inozemstvu. Do sada je, u sklopu stručnog usavršavanja, završio brojne tečajeve, a kao predavač i pozvani predavač sudjelovao je na brojnim tečajevima, simpozijima, domaćim i međunarodnim kongresima. Dugogodišnji je predsjednik Hrvatske udruge zdravstvenih djelatnika u košarci, stalni je sudski vještak za područje ortopedije i traumatologije. Član je Hrvatske liječničke komore, Hrvatskoga liječničkog zbora, Hrvatskoga vertebrološkog društva, Hrvatskog društva za dječju ortopediju, a član je i upravnog odbora Hrvatskog udruženja ortopeda i traumatologa. Kao autor ili koautor napisao je brojne znanstvene, stručne i pregledne radova objavljene u časopisima u zemlji i inozemstvu, a koautor je i više poglavlja u knjigama i udžbenicima. Oženjen je i otac petero djece.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074/
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Petrova 128
+385 1 444 0074
+385 1 387 7890
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Mislav Čimić