Specijalistički pregled

Liječimo sve bolesti kralježnice. Javite se i dogovorite specijalistički pregled kralježnice kod vrhunskih liječnika bez liste čekanja.

Specijalistički pregled kralježnice s najboljim stručnjacima

Specijalističke preglede u Centru za bolesti i ozljeda kralježnice Specijalne bolnice Arithera provode liječnici specijalisti:

 

Od bolesti kralježnice u Hrvatskoj boluje svaka deseta osoba što našu zemlju smješta u sam europski vrh po oboljenju koje drastično smanjuje radnu sposobnost i kvalitetu života. Među oboljelima ima razlika, ali svi prolaze kroz teško životno razdoblje bez obzira na to je li riječ o trncima i osjećaju ukočenosti, reskoj boli u leđima pri dizanju iz kreveta, ukočenom vratu ili potpunoj ukočenosti uz jake bolove koje ne smanjuju niti analgetici. Bolovi dramatično oštećuju kvalitetu života.

Kada je riječ o tome odakle uopće potječe bol karakteristična za križobolju, postoji nekoliko glavnih izvorišta: među kralježnički diskovi i zglobovi kralježnice, sakroilijakalni zglobovi, živci koji prolaze kroz kralježnicu i mišići oko kralježnice.

Jedan od najvećih zahtjeva koji se postavlja liječnicima da kod svake pojedine osobe koja se žali na bolove u kralježnici utvrde koje je glavno ishodište i koja je to struktura kralježnice ili oko nje glavni generator boli. To je neophodan prvi korak u postavljanju prave dijagnoze i pronalaženju odgovarajuće metode liječenja.

Specijalistički pregled i postavljanje dijagnoza bolesnika s križoboljom

Postavljanje dijagnoze bolesnika s križoboljom započinju iscrpnom anamnezom, kliničkim pregledom, potom slijede laboratorijska i radiološka dijagnostika. Kod sumnje na neurološka oštećenja radi se elektromioneurografija (očitavanje električnih mišićnih impulsa). Dijagnostika je posljednjih godina uvelike poboljšana uporabom kompjutorizirane tomografije (CT) i magnetske rezonance (MR), koje omogućuju detaljan prikaz kralježnice i sadržaja u njenom kanalu. I na kraju, često je potrebno preciznim dijagnostičkim blokadama odrediti točan izvor boli, a što je osobito važno za efikasno i ciljano liječenje.

Specijalistički pregled prvi je korak Vašeg liječenja u Specijalnoj bolnici Arithera. Ako već imate povijest bolesti i medicinsku dokumentaciju (nalaze i snimke), ponesite ju na pregled. Nakon pregleda učiniti ćete dodatnu dijagnostiku ako to bude potrebno.

Nakon prvog pregleda liječnik specijalist savjetovat će Vam mogućnosti liječenja koji je prilagođen konkretnom slučaju, dijagnozi i ostalim aspektima Vašeg zdravstvenog problema.

Predbilježbe za preglede u Zagrebu primamo na broj 01/2304074, a u Dubrovniku na broj 020/440044.

 

Specijalistički pregled za revizijske operacije kralježnice

Bili ste na operaciji kralježnice ali bol je i dalje nepodnošljiva, možda čak i veća nego prije operacije? Ovakva situacija frustrira i čini nas nepovjerljivima. S aspekta liječnika nije zahvalno “popravljati” rad drugog kirurga i malo je ustanova / kirurga koji rade revizijske operacije nakon neuspjelih operacija kralježnice.

Srećom, revizijske operacije možete napraviti u SB Arithera.

Na pregled ponesite cjelokupnu medicinsku dokumentaciju.

Predbilježbe za preglede u Zagrebu primamo na broj 01/2304074, a u Dubrovniku na broj 020/440044.

Specijalistički pregled za zahtjevne operacije vratne kralježnice

specijalistički pregled kralježnice
prof. mr. sc. Matjaž Voršič, dr. med.

U SB Arithera radi priznati liječnik prof. mr. sc. Matjaž Voršič, dr. med., specijalist neurokirurg.

Bavi se svim aspektima liječenja kralježnice ali posebice kirurgijom vratne kralježnice, tumorskom patologijom i minimalno invazivnim zahvatima na slabinskoj kralježnici. Tijekom operacije, neurokirurg upotrebljava mikroskop ili lupe, tako da su svi ti zahvati vrlo precizni.

Javite se na pregled kod mr. sc. Matjaža Voršiča, dr. med., specijalista neurokirurgije.

Na pregled ponesite cjelokupnu medicinsku dokumentaciju.

Predbilježbe za preglede u Zagrebu primamo na broj 01/2304074, a u Dubrovniku na broj 020/440044.

Specijalistički pregled za SPM metode liječenja

Pacijenti zainteresirani za minimalno invazivne SPM metode liječenja, sve informacije mogu saznati od našeg liječnika, dr. Kvesića na prvom pregledu. Neophodno je da na pregled donesete svu medicinsku dokumentaciju o dosadašnjem liječenju kralježnice i sve snimke radiološke obrade kralježnice (RTG, CT, MR), ukoliko ih imate. Nakon pregleda dogovarate i termin zahvata, koji može biti terapijski ili, ukoliko je potrebno, dijagnostički.

Ukoliko niste iz Zagreba, moguće je dogovoriti termin pregleda i zahvata u jednom danu kako ne bi više puta trebali dolaziti u Zagreb. Molimo da prilikom naručivanja djelatniku Specijalne bolnice napomenete takvu mogućnost, kako bi  za Vas rezervirali dovoljno vremena.

Predbilježbe za preglede u Zagrebu primamo na broj 01/2304074, a u Dubrovniku na broj 020/440044.

 

Specijalistički pregled za deformitete kralježnice (skolioze, kifoze)

Specijalističke preglede deformiteta kralježnice odraslih i djece provodi dr.sc. Mislav Čimić, dr.med., specijaliziran za konzervativno i operacijsko liječenje deformacija kralježnice.

Najčešći deformitet je skolioza i ona se najčešće javlja još u dječjoj dobi. Pregled se sastoji od promatranja držanja tijela, te testa pretklona (Adamsov test) pri čemu se traži da dijete napravi pretklon prema naprijed. Kod jače izražene deformacije dijete se upućuje na radiološko snimanje kralježnice.

Predbilježbe za preglede u Zagrebu primamo na broj 01/2304074.

Potražite drugo mišljenje

Ako donosite odluku o tome da se podvrgnete operativnom zahvatu na kralježnici, donosite važnu odluku u svom životu. O toj odluci možda ovisi kvaliteta vašeg budućeg života.

Zdrav razum govori da nitko ne bi trebao ići na operaciju kralježnice na osnovu mišljenja samo jednog liječnika. Na sreću, danas postoji puno različitih metoda liječenja bolne kralježnice i puno različitih operativnih zahvata, manje ili više invazivnih. Pacijenti nikad o tome ne znaju dovoljno a niti svi liječnici ne znaju sve mogućnosti liječenja koje stoje na raspolaganju. Zato drugo mišljenje treba potražiti od neovisnog, iskusnog spinalnog kirurga, koji poznaje sve metode konzervativnog i kirurškog liječenja bolesti kralježnice i koji će pacijentu moći predložiti onu metodu koja je za njega najbolja.

specijalistički pregled kralježnice
mr.sc. Dražen Kvesić, dr. med.

Upravo takvo, kompetentno drugo mišljenje, možete dobiti u Specijalnoj bolnici Arithera. Liječnik Dražen Kvesić je spinalni kirurg sa dugogodišnjim iskustvom u kirurgiji kralježnice, ali kirurg koji radi i druge, manje invazivne metode u liječenju bolesti kralježnice.

Naš moto je da „operaciju kralježnice treba izbjeći kada god se to može, a kvalitetno napraviti onda kada se mora“.

Kada trebate potražiti drugo mišljenje vezano uz bolesti kralježnice:

  • ukoliko ste dobili preporuku za operaciju kralježnice. Operacija kralježnice je preozbiljna stvar da biste se na nju odlučili samo na osnovi jedne preporuke. Dakle, uvijek prije definitivne odluke o operaciji kralježnice zatražite i drugo mišljenje
  • ako želite izbjeći operaciju kralježnice a Vaš kirurg smatra da je to Vaša jedina opcija
  • ukoliko imate saznanja da postoji i drugačiji, bolji ili manje invazivan način liječenja od onog kojeg vam je preporučio vaš kirurg, svakako potražite i drugo mišljenje
  • ukoliko ste već bili na operaciji kralježnice koja nije uspjela, a predlaže Vam se nova operacija, obavezno tražite drugo mišljenje. Ukoliko je prva operacija ispravno učinjena a nije dala rezultata, najčešće se radi o pogrešnoj indikaciji za operaciju. Ne idite na drugu operaciju prije nego što potražite drugo mišljenje, jer zaista riskirate ozbiljne zdravstvene probleme u budućnosti i mogući invaliditet.
  • u nekim situacijama će Vaš kirurg, prije nego što se odluči za operaciju, i sam zatražiti drugo mišljenje od drugog kolege. U takvoj situaciji, poslušajte Vašeg kirurga i dođite u Specijalnu bolnicu Aritera po drugo mišljenje.
  • osim u slučaju operacije kralježnice, drugo mišljenje trebate zatražiti i ako imate jake bolove a lijekovi i fizikalna terapija Vam ne pomažu ili ako niste zadovoljni sa dosadašnjim načinom liječenja Vaših tegoba sa kralježnicom

Svakako, najbolji način da dobijete drugo mišljenje, je da odete na pregled iskusnom spinalnom kirurgu, sa svim nalazima i snimkama koje imate u vezi bolesti kralježnice. Zato, ako ikako postoji mogućnost da odete na pregled, nemojte ga propustiti, jer je to najbolji i najsigurniji način da dobijete kompetentno drugo mišljenje.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga nemate mogućnost otići na pregled spinalnom kirurgu, u Specijalnoj bolnici Arithera možete dobiti drugo mišljenje putem interneta ili poštom. Sve što trebate učiniti je da elektroničkom poštom ili telefonom uputite zahtjev za drugo mišljenje sa Vašim brojem telefona za kontakt. U najkraćem mogućem roku dr. Kvesić će Vas nazvati i dati će Vam detaljne upute o nalazima i dokumentaciji koju trebate poslati poštom, a koja je neophodna za donošenje najbolje moguće odluke.

Cijena ekspertize i davanja drugog mišljenja je 80 EUR (602,76  kuna) i uplaćuje se na račun Specijalne bolnice:

IBAN: HR5023600001101716934

SWIFT: ZABAHR2X

U roku ne dužem od dva tjedna, poštom ćete primiti nalaz drugog mišljenja, uz povrat sve Vaše dokumentacije.

 
Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Vertebrologija

Rezervacija termina pregleda > Specijalistički pregled