PRP – pomlađivanje krvnom plazmom

PRVI POTPUNO BEZBOLAN  PRP TRETMAN U HRVATSKOJ

Za sve brojnije poklonice prirodnog looka i korištenja vlastitog tkiva u pomlađivanju kože PRP (engl. Platelet Rich Plasma) je savršena metoda

Radi se o 100% prirodnoj,  sigurnoj i personaliziranoj staničnoj terapiji pomlađivanja kože vlastitom plazmom bogatom visoko koncentriranim trombocitima koji oslobađaju brojne faktore rasta.  Oni potiču protuupalne procese te obnovu tkiva, sintezu fibroblasta, kolagena i hijaluronske kiseline. Koža je nakon zahvata hidratizirana, izgleda svježe i sjajno, ten je ujednačen, a bore su manje i pliće.

Potpuno siguran i bezbolan tretman

Posebnom tehnologijom pripreme u potpuno zatvorenom i sterilnom Artrex sistemu, iz krvi se izdvaja plazma. Korištenjem Top Quality tehnologije, neinvazivno i transdermalno plazma se prenosi u ciljanu razinu dermisa. Posebno programirani radiofrekventni elektroimpuls prolazno povećava propusnost tkiva te se plazma ciljano ubrzgava točno tamo gdje je potrebno – u područje lica, vrata, dekoltea i nadlanica. To je prvi takav uređaj za neinvazivni PRP u Hrvatskoj i isključuje ubrizgavanje pomoću igle. Nema neugodnih uboda, oštećenja na koži, podlijeva i bolova.

Tretman traje 30 minuta, a sa pripremama tj. vađenjem i preradom krvi maksimalno 1 sat. Vadi se 15 ml krvi od čega se dobiva 6 do 8 ml plazme. Aplikacija plazme je jednostavna, sigurna i provodi se u potpuno sterilnim uvjetima. S obzirom na to da se radi o autolognoj terapiji, ne postoji rizik za infekcije niti za pojavu bolesti koje se prenose krvlju.

Tretman je opuštajući i nakon njega nije potreban oporavak.

S protokom vremena koža je sve ljepša

Početno se, ovisno o indikaciji i općem stanju kože, radi do 3 tretmana u razmaku od 3 do 4 tjedna. Odmah nakon tretmana koža poprima drugačiji izgled i kvalitetu, rezultati svakim danom postaju sve bolji, a učinci PRP tretmana postaju najvidljiviji nakon 2 mjeseca.  Rezultati  traju do 18 mjeseci i nakon toga se savjetuje 1 tretman održavanja godišnje.

Zadnjih par godina PRP metoda postala je pravi boom u svijetu estetike, a koristi se u brojne svrhe:  pomlađivanje lica, vrata, dekoltea i šaka;  poboljšanje izgleda i kvalitete kože; smanjivanje bora, ožiljaka, pora; smanjivanje strija; smanjivanje ožiljaka od akni; naglašavanje i blago do umjereno povećavanje usana; korekcija podočnjaka, vrečica ispod očiju i tamne pigmentacije podočnjaka; skraćivanje oporavka i poboljšanje rezultata nakon laserskih tretmana, estetskih operacija ili povreda; smanjivanje celulita; poticanje rasta kose i za brojne druge indikacije ….

Potiče rast kose

PRP se osim za pomlađivanje kože, koristi u terapiji alopecije, za stimulaciju rasta kose.  Pomoću tankih iglica PRP se aplicira u regije gdje je kosa prorijđena. Nakon aktivacije, trombociti iz plazme otpuštaju faktore rasta koji stimuliraju folikul kose na rast, te potiču stvaranje novih krvnih žila važnih za dotok kisika i hranjivih tvari u folikul. Djelujući na matične stanice u folikulu kose, potiču njihovu proliferaciju i diferencijaciju uz nastajanje novih folikula, te kosa postaje gušća i čvršća. Time se ujedno sprječava i novo ispadanje kose.

PRP metoda koristi se u terapiji androgene alopecije, kružnog , te difuznog ispadanja kose, a idealni kandidati su oni koji su tek počeli gubiti kosu.

Kao dodatna terapija tijekom transplantacije kose, PRP pridonosi boljem održavanju i preživljavanju transplantiranih folikula.

Ovisno o indikaciji, te kako bi se postigli što bolji rezultati, preporučeno je terapiju ponoviti 3-5 puta, svaka 2-4 tjedna.

Ugodno, brzo i 100% prirodno

PRP tretman u Specijalnoj bolnici Arithera provodi doc.dr.sc. Krešimir Martić, dr. med., specijalist opće i plastične kirurgije uz asistenciju educiranih kozmetičarki. Prije PRP tretmana lica, blagim kemijskim pilingom odstranjuje se površinski sloj kože što je izvrsna priprema za bolje prodiranje plazme u kožu.

Odmah nakon vađenja, krv se prerađuje s ciljem izolacije najvrijednijih sastojka krvi – plazme bogate trombocitima. Uz pomoć medicinske tehnologije, radiofrekventnim elektroimpulsom prolazno se povećava propusnost tkiva te se plazma ciljano i neinvazivno ubrzgava u područje lica, vrata i dekoltea. Nakon PRP tretmana , na tretiranu površinu kože nanosi se maska koja osigurava potpunu apsorbciju i dublje prodiranje PRPa u dermu. Koža je nakon tretmana vidno osvježena, elastična, glatka, sjajna i putena, a sve zahvaljujući vlastitom tkivu bez dodataka kemijskih sastojaka. S protokm vremena, faktori rasta sve više potiću proizvodnju novog kolagena, te  vidno pomlađuju kožu i uklanjaju znakove starenja.

 

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Estetska kirurgija

Rezervacija termina pregleda > PRP - pomlađivanje krvnom plazmom