Otoplastika – korekcija uški

Otoplastika je korektivno estetska operacija deformacije uške, odnosno njezinog nepravilnog položaja s otklonom od glave (klempave uši), korekcije asimetrije ušiju te prirođenih malformacija uški koje nisu dovoljno razvijene pa postoji razlika između lijeve i desne uške. Katkada se radi i smanjivanje uha.

Klempave uške čine najviše problema, slijede uške nepravilnog oblika, prevelike uške ili nerazvijene uške, ali i druge manje uočljive nepravilnosti uške (nerazvijeni rub, plića ušna školjka, zadebljanje hrskavice, podvojena resica i druge nepravilnosti) nisu nezanemarive. Cilj operacije je da se dobije prirodni oblik uha te otkloni psihološko opterećenje pacijenta. Primjenjuje se već kod djece ali ne prije 6-te godine života te kod odraslih osoba.

Debeli zavoj je omotan oko glave i pokriva uške. Obično se zavoj drži 24-48 sati i zamjenjuje ga elastična traka daljnjih 5 dana. Tri do četiri tjedna po operaciji nosi se elastična traka noću da bi se spriječile nenamjerne ozljede uške prilikom spavanja.

Prvi rezultati zahvata vidljivi su već nakon 10 dana.

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

PRATITE NAS NA
DRUŠTVENIM MREŽAMA
Od 2022. godine članica
Aviva Medical Grupe

NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter i saznajte novosti, korisne savjete i pogodnosti iz naše bolnice.

Please don't insert text in the box below!

Mi vodimo računa o vašoj privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Klikom na „Prijavite se“ dajete svoj pristanak da SB Arithera koristi vašu e-mail adresu i osobne podatke u marketinške svrhe. U slučaju da više ne želite primati naše newslettere, u svakom trenutku se možete odjaviti sa mailing liste.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Ustanova za fizioterapiju u kući
Bukovačka 1 / +385 1 2441 544 (kućni 02)

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
 Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Estetska kirurgija