Zatezanje kože

Zatezanje kože je operativni zahvat kojim se uklanja suvišna koža i potkožno masno tkivo. Operacija je nažalost neizostavna kod ekstremnog viška kože, ali se može svakako kombinirati s nekim od tretmana za zatezanje kože kako bi rezultati bili što bolji. Cilj je smanjiti višak kože uslijed preoblikovanja kože i time oblikovati tijelo. Ujedno želimo popraviti izgled i kvalitetu kože.

Ovaj problem se najčešće javlja nakon trudnoće i poroda kod ženskih osoba te nakon značajnog gubitka tjelesne težine kod ženskih i muških osoba mlađe ili srednje dobi. Nakon poroda nastaju jaka oštećenja vezivnog tkiva na trbuhu koji se deformira uz višak kože i masnih naslaga. Kod izvjesnog dijela ljudi bez obzira na vježbu nastaje višak kože na nadlakticama. Starenjem uslijed gubitka potkožnog masnog tkiva koža gubi potporu te se lice spušta. Podbradak je bolna točka koja se ne može nikako korigirati bez tretmana, pogotovo ako se radi o višku kože. Višak kože može nastati nakon liposukcije, gdje uz višak kože nastaju nepravilnosti kože poput udubljenja.

Savjetuje se prije i poslije zahvata ići na tretmane koji jačaju cirkulaciju, te drenažu kako bi oporavak bio što kraći i bezbolniji. Oporavak ovisno o metodi, tj. zahvatu traje 3 do 10 mjeseci.

Općenito, rezultati se ne vide odmah nakon tretmana jer je organizmu potrebno određeno vrijeme da nastala oštećenja ukloni i stvori novo tkivo. Protokom vremena rezultati postaju sve vidljiviji i sve bolji.

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Estetska kirurgija

Rezervacija termina pregleda > Zatezanje kože