Microneedling lica i vlasišta

Microneedling lica i tijela

Microneedling je minimalno invazivan dermatološki tretman kojim se obnavlja koža lica i tijela zahvaljujući samoregeneracijskoj sposobnosti kože.

Tretman se provodi m.pen [PRO] uređajem tvrtke mesoestetic koji radi s 12 mikroiglica koje stvaraju više mikropunkcija na koži. Sami ubodi iglica djeluju na stimulaciju strukturalnih elemenata epidermalnog i dermalnog sloja te na ekstracelularni matrix i jačanje turgora i čvrstoće same kože.

Microneedling se primjenjuje za tretiranje različitih ožiljaka, akni, bora, velikih pora na licu, hiperpigmentacije kože, strija i oštećenja kože od sunca. Tijekom tretmana primjenjuju se određeni  kokteli i bioaktivne komponente  za određeni estetski poremećaj kože. Na taj način aktivni sastojci prodiru u epidermis i dermis gdje dosežu maksimalnu učinkovitost, a koža se prirodno regenerira i stimulira. Tretmani se mogu provoditi na  licu, vratu, dekolteu, rukama, trbuhu, bedrima, bokovima, nogama.

Tretman provodi dermatolog koji nakon kliničkog pregleda vaše kože utvrđuje potreban broj tretmana. Preporučujemo barem 4-6 tretmana za vidljive rezultate.

Tretman obično traje do 30 minuta, ovisno o veličini tretiranog područja. Nakon tretmana prisutno je blago crvenilo i žarenje još par dana. Tretman je potpuno bez kontraindikacija i  komplikacija.

Microneedling lica

 

Microneedling vlasišta

Pojačano opadanje i prorjeđivanje kose ili alopecija uzrokovano je progresivnim smanjenjem ciklusa rasta folikula vlasi. Ono rezultira djelomičnim ili potpunim gubitkom kose.

Postoji više vrsta alopecija, a najčešće su androgena alopecija i alopecija areata. Uzroci su često genetske prirode ali i posljedica hormonalnih poremećaja, stresa ili raznih oboljenja. Češća je pojava kod muškaraca, ali ni žene nisu izuzete.

Androgena alopecija javlja se uslijed poremećaja muškog spolnog hormona (dihidrotestosterona) koji negativno djeluje na folikule vlasišta. Područja glave koja su zahvaćena su najčešće zalisci i tjeme.

Kod alopecije areate javljaju se žarišna područja gubitka kose na glavi i tijelu te se smatra autoimunim poremećajem kod kojeg imuni sustav napada folikule.

Microneedling je dermatološki minimalno invazivan tretman kojim se primjenom mikro uboda iglicama stimulira vlasište kose. Time se povećava prokrvljenost vlasišta i produkcija kolagena. Tijekom tretmana dodatno se unosi u središnji dio kože glave (mezoderm) koktel vitamina, minerala i drugih hranjivih tvari koji će nahraniti i potaknuti obnovu folikula i rast nove kose. Rezultat tretmana je jačanje korijena vlasi, smanjenje gubitka kose i rast novih vlasi.

Tretman se može kombinirati sa PRP tretmanom (Platelet Rich Plasma ) kojim se u vlasište ubrizgava vlastita krvna plazma i tako potiče otpuštanje faktora rasta na tretiranom području, što će rezultirati jačanjem folikula te rastom gušće i deblje vlasi kose.

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Anti-age medicina

Rezervacija termina pregleda > Microneedling lica i vlasišta