Operacija hernije diska slabinske kralježnice

Jedna od najčešćih, ako ne i najčešća degenerativna bolest kralježnice mlađe i srednje dobi, je hernija (protruzija, ekstruzija) lumbalnog diska. Ogromna većina hernija diska liječi se bez operacije: lijekovima protiv bolova, fizikalnom terapijom i epiduralnim steroidnim injekcijama.

Ipak, mali broj pacijenata nema koristi od neoperativnog liječenja i neizbježan je operativni zahvat.

Dva su razloga za operaciju hernije lumbalnog diska. Prvi je neurološki deficit, odnosno slabost stopala, a u ekstremnim i rijetkim slučajevima i poteškoće sa kontrolom mokrenja i stolice. Ukoliko niste u mogućnosti stajati na peti ili na prstima bolne noge (stopalo Vam „propada“), morate se odmah javiti liječniku, koji će poduzeti nužne dijagnostičke pretrage i uputiti Vas kirurgu za kralježnicu. Operaciju treba obaviti što prije, najbolje u prvih nekoliko dana nakon pojave neurološkog deficita.

Drugi, i daleko najčešći razlog za operaciju jesu jaki bolovi. Ukoliko Vam bolovi u nozi traju dulje od 3 mjeseca i ne prolaze nakon uzimanja lijekova protiv bolova, fizikalne terapije i epiduralne steroidne injekcije, vrijeme je da potražite pomoć kirurga.

U Specijalnoj bolnici Arithera radimo nekoliko minimalno invazivnih zahvata u liječenju hernije diska te klasičnu mikrodiscektomiju, koja još uvijek predstavlja „zlatni standard“ u operativnom liječenju hernije lumbalnog diska.

Ukoliko ste zainteresirani za operacijsko liječenje kralježnice, obratite se u Specijalnu bolnicu Arithera. Naš kirurg za kralježnicu dati će Vam detaljne informacije o mogućnostima operacijskog liječenja kralježnice.

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

PRATITE NAS NA
DRUŠTVENIM MREŽAMA

NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter i saznajte novosti, korisne savjete i pogodnosti iz naše bolnice.

Please don't insert text in the box below!

Mi vodimo računa o vašoj privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Klikom na „Prijavite se“ dajete svoj pristanak da SB Arithera koristi vašu e-mail adresu i osobne podatke u marketinške svrhe. U slučaju da više ne želite primati naše newslettere, u svakom trenutku se možete odjaviti sa mailing liste.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Ustanova za fizioterapiju u kući
Bukovačka 1 / +385 1 2441 544 (kućni 02)

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
 Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Vertebrologija