Energetske infuzije

Energetske infuzije

U određenim stanjima kao što su akutne i kronične bolesti, razdoblje pojačanog stresa, smanjenog apetita ili loše prehrane, nesanice, nakon znatno pojačane fizičke i mentalne aktivnosti, za pripremu kada se očekuje povećani izazov za organizam, npr. prije planiranog operacijskog zahvata ili planiranog fizičkog pothvata koji će dovesti do pojačanog iscrpljivanja, uobičajeni unos vitamina, elektrolita, minerala i rijetkih elemenata nije dostatan, a navedena stanja mogu dovesti do povećane potrošnje , odnosno potrebe metabolizma za esencijalnim tvarima te posljedično do relativno ili apsolutno smanjene razine u organizmu.

Navedene tvari su nužne za normalno održavanje mnogih vitalnih funkcija a njihov nedostatak može dovesti do slabljenja imuniteta, anemije, kroničnog umora i slabosti, otežanog cijeljenja rane, usporenih mentalnih funkcija i mnogih drugih simptoma.

Po obavljenom pregledu liječnika specijaliste, ukoliko je potrebno može se primijeniti energetska infuzija.

To znači intravensku primjenu vitamina B1, B6, vitamina C u visokoj dozi koja se ne može unijeti uobičajenom prehranom, metala i rijetkih elemenata (elemenata u tragovima) kao što si cink i bakar.

Energetska infuzija u Aritheri uključuje: Biotin, vitamin A, vitamin D3, vitamin E, vitamin C, vitamini B1, B2 (riboflavin), B6, B12, folnu kiselinu, nikotinamid, metale i elemente u tragovima: željezo, mangan, bakar, krom, cink.

C vitamin je izuzetno važan antioksidans, tvar koja pomaže uklanjanju štetnih tvari koje nastaju različitim metaboličkim i kemijskim procesima u organizmu.

B vitamini pomažu u poboljšanju mentalnih aktivnosti; koncentracije, raspoloženja, smanjenju umora, poboljšanju kvalitete sna.

Uz navedeno važno je unijeti i D vitamin u adekvatnoj dozi za reguliranje i jačanje imuniteta.

Jedna infuzija može imati učinak do 4 tjedna, preporuča se 3 infuzije u razmaku od 1 do 2 tjedna za produženi učinak od 6 mjeseci ili dulje.

Anemija sa manjkom željeza u krvi

Ukoliko je prisutna anemija sa manjkom željeza iz nalaza crvene krvne slike, feritina u krvi i željeza u krvi preporuča se infuzija koncentrata željeza u visokoj dozi.

Pacijent može dobiti i intravenski preparat željeza u odgovarajućoj dozi a koji bi se inače kao preparat na usta morao primjenjivati kroz dulji vremenski period za isti učinak, a što za nuspojavu često ima probavne smetnje.

Pripravkom željeza može se umanjiti postojeća anemija kada se planira operacijski zahvat kod kojeg se očekuje veće perioperacijsko krvarenje.

Besplatne konzultacije prije primjene energetske infuzije

Prije primjene energetske infuzije, provodimo besplatne konzultacije na kojima ćemo procijeniti pacijentovo stanje kako bi se donijela odluka o tome koji je preparat potrebno primijeniti u svakom pojedinom slučaju te s obzirom na funkciju jetre, bubrega i drugih organskih sustava da li će metabolizam na odgovarajući način odgovoriti na primijenjenu terapiju.

 

 

 

 

 

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Energetske infuzije