Ambulanta za liječenje boli

Ambulanta za liječenje boli

U ambulanti za liječenje boli provodimo farmakološke i nefarmakološke, minimalno invazivne terapijske postupke sa ciljem zadovoljavajuće kontrole akutne ili kronične boli.

Najčešće dijagnoze koje liječimo u ambulanti za bol su:

  • Glavobolja
  • Migrena
  • Bolovi u vratu
  • Bol u ramenu
  • Bol u laktu
  • Križobolja
  • Išijas
  • Sindrom karpalnog tunela
  • Reumatoidni artritis
  • Osteoartritis

 

Djelatnost ambulante i terapijski postupci koji se provede mogu biti komplementarni drugim terapijskim postupcima, najčešće fizikalnoj terapiji (smanjenjem intenziteta boli kako bi fizikalna terapija mogla biti izvedena na odgovarajući način i u punom opsegu) ili može djelovati samostalno kako bi suzbila bolnu simptomatologiju.

U ambulanti za bol kroz razgovor i klinički pregled te uvidom u medicinsku dokumentaciju, osmišljava se i preporuča plan liječenja metodom koja će s obzirom na stanje pacijenta i uzrok boli imati najveću šansu za dobre i zadovoljavajuće rezultate.

Pacijent će dobiti režim i plan primjene lijekova sa najmanjim mogućim nuspojavama i najjačim analgetskim učinkom s obzirom na intenzitet i vrstu boli, u odgovarajućoj kombinaciji samih analgetika ali i ostalih lijekova koji mogu doprinijeti u suzbijanju boli a uzimajući u obzir i ostale bolesti i lijekove koje pacijent već primjenjuje.

Radi se optimizacija farmakološke terapije kako bi se postigao sinergistički učinak te plan za prvu fazu liječenja boli kada je potrebno postići zadovoljavajući odgovor na vrstu i doze lijekova te dugoročni plan ukoliko se očekuje potreba za trajnim liječenjem.

Uz osnovnu terapiju boli lijekovima koje primjenjujemo u obliku tableta, flastera, intravenski i intramuskularno u ambulanti za liječenje boli provodimo minimalno invazivne terapijske postupke kada je to potrebno prema mišljenju liječnika algologa (kada procijeni da je metoda pogodna za pacijenta), a to su:

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Ambulanta za liječenje boli