Neoperativno liječenje

Primjenjujemo neinvazivno liječenje i napredne metode minimalno invazivnog liječenja. Nakon liječenja SPM metodom, mnogi pacijenti ne trebaju ići na operativni zahvat.

Neoperativno liječenje kralježnice – Spine Pain Management (SPM)

Pacijentima su uz klasične kirurške metode, dostupne i nove, minimalno invazivne metode liječenja kralježnice (Spine Pain Management) koje u kombinaciji sa naprednom fizioterapijom i rehabilitacijom osiguravaju optimalne rezultate liječenja.

Minimalno invazivne SPM metode

10 osnovnih karakteristika SPM metoda za liječenje bolova u leđima:

  • u rukama iskusnog liječnika ove metode su vrlo sigurne i učinkovite
  • pacijentu se predlaže ona SPM procedura koja je za njega najučinkovitija
  • nema kirurškog reza kože (tek ubod iglom)
  • sve procedure se rade u lokalnoj anesteziji i ambulantno
  • pacijent se već sat vremena nakon tretmana otpušta kući uz pratnju
  • nema potrebe za ležanjem u bolnici
  • nema potrebe za dugotrajnom rehabilitacijom
  • mnogi pacijenti se uz pomoć SPM metoda u potpunosti rješavaju bolova u leđima i u vratnoj kralježnici
  • mnogi pacijenti nakon SPM procedura odustanu od operativnog zahvata na kralježnici, jer im više nije potreban
  • SPM metodama štedite vrijeme i novac
Neoperativno liječenje kralježnice
SPM metode liječenja bolne kralježnice

Premda nisu svi pacijenti kandidati za minimalno invazivne intervencije, kod mnogih je danas moguće uz minimalnu agresiju na organizam postići smanjenje bolova ili izbjeći klasični operativni zahvat na kralježnici.

SPM metode dijelimo na dijagnostičke metode  i terapijske metode.

Primjenom dijagnostičkih intervencija na kralježnici može se, poštujući određene smjernice i pravila struke, odrediti koji dio kralježnice izaziva bol. Pouzdana i precizna dijagnostika od izuzetnog je značaja jer je jedino tako moguće pacijentu predložiti adekvatnu terapijsku proceduru, koja onda može imati dobar učinak na smanjenje ili eliminaciju bolova.

Nakon dijagnostičkih intervencija i detekcije koja je struktura kralježnice generator boli primjenjujemo neku od minimalno invazivnih terapijskih intervencija u liječenju bolnih sindroma kralježnice.

 

U SB Arithera provodimo sljedeće SPM intervencije na kralježnici:

 

Provođenje SPM zahvata

SPM zahvati se izvode u lokalnoj anesteziji i ambulantno, bez potrebe za noćenjem u bolnici. Zahvati traju od pola do dva sata, a zajedno sa pripremom i opservacijom nakon zahvata, u Specijalnoj bolnici ćete biti od jednog do najviše tri sata. Nakon toga možete ići kući, uz pratnju odogovorne, odrasle osobe.

Svi se zahvati rade pod kontrolom RTG aparata. To se radi zbog Vaše sigurnosti a ujedno je i garancija najbolje učinkovitosti zahvata.

Na neke od zahvata trebate doći na tašte, za neke zahvate to nije potrebno. Upute ćete dobiti od liječnika. Važno je da na dan zahvata normalno uzmete sve lijekove koje inače uzimate, naročito lijekove protiv povišenog krvnog tlaka. Ukoliko pak neki lijek trebate izostaviti na dan zahvata, tu informaciju ćete dobiti od liječnika.

Fizioterapija i rehabilitacija kralježnice

Individualnom i ciljanom fizioterapijom rješavamo i najmanji problem vezan uz bilo koji simptom ili stanje Vaše kralježnice. Neovisno o tome o kojem se dijelu kralježnice radi (cervikalni, torakalni, lumbalni, sakralni) nudimo programe fizikalne terapije za sve dijelove koji u potpunosti mogu riješiti prisutni problem.

Programe fizikalne terapije koncipiramo prema trenutnom stanju problematične regije kralježnice i općem stanju lokomotornog sustava, kako bismo djelovali potpuno holistički i ciljano.

U tome nam pomažu elektroterapijske procedure poput: UZV, magnetoterapije, struja, HIRO-HILT lasera, posebne tehnike kao npr. taping metoda, isto tako i medicinske masaže, te ono što svaku kombinaciju čini uspješnijom jesu vježbe odnosno kineziterapija.
Na aktivni pokret, tj. na aktivno sudjelovanje pacijenta u svom liječenju stavljamo veliki naglasak. Vježbe, kao i svaki od navedenih postupaka, izvodimo isključivo individualno, uz nadzor visoko educiranih fizioterapeuta. Individualnu kineziterapiju provodimo u dvorani i bazenu, ovisno o potrebama i indikacijama. Svaki od navedenih oblika vježbi upotpunjujemo velikim brojem rekvizita i pomagala.

 

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

PRATITE NAS NA
DRUŠTVENIM MREŽAMA
Od 2022. godine članica
Aviva Medical Grupe

NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter i saznajte novosti, korisne savjete i pogodnosti iz naše bolnice.

Please don't insert text in the box below!

Mi vodimo računa o vašoj privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Klikom na „Prijavite se“ dajete svoj pristanak da SB Arithera koristi vašu e-mail adresu i osobne podatke u marketinške svrhe. U slučaju da više ne želite primati naše newslettere, u svakom trenutku se možete odjaviti sa mailing liste.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Ustanova za fizioterapiju u kući
Bukovačka 1 / +385 1 2441 544 (kućni 02)

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
 Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Vertebrologija