Rehabilitacija ruke i ramena

Rehabilitacija ruke i ramena

 

U robotskoj neurorehabilitaciji ramena i ruke, kao potporni uređaji konvencionalnim oblicima fizioterapije, koriste se uređaji PABLO, DIEGO i MYRO.

Rameni zglob je kuglasti zglob i najpokretljiviji, a ujedno i najnestabilniji zglob u čovjekovom tijelu. U njemu su moguće opsežne kretnje u svim smjerovima. Ligamenti i mišići ramenog zgloba glavni su stabilizatori ramena.

Prilikom oštećenja ili ozljede dolazi do ograničene pokretljivosti zgloba, slabljenja pripadajućih mišića te samim time smanjene sposobnosti obavljanja aktivnosti svakodnevnog života (oblačenje, osobna higijena, hranjenje, itd.). Smanjena funkcija ramena, odnosno ruke, bitno narušava pacijentovu kvalitetu života.

Multifunkcionalan robotski uređaj PABLO zbog svojih brojnih terapijskih mogućnosti te mjerenja pokretljivosti lakatnog i ramenog zgloba, ima vodeću ulogu u rehabilitaciji ruke i ramena, te se koristi za trening i evaluaciju funkcije ruke.

DIEGO, uređaj za rehabilitaciju ramena kod pacijenata s ograničenom funkcijom gornjih ekstremiteta, pogodan je za sve faze rehabilitacije ruke. Uz mogućnost mjerenja opsega pokreta, također obavlja i funkcionalnu terapiju te omogućuje fiziološke pokrete ruku čak i s minimalnom funkcijom. U usporedbi s konvencionalnom terapijom, jedna od prednosti ovog sustava jest povećan aktivan opseg pokreta tijekom treninga. DIEGO pruža intenzivan, čest i ponavljajući trening. Nastala ponavljajuća kretanja lakta i ramena zajednički generiraju aferentne signale koji se prenose na središnji živčani sustav. To potiče restrukturiranje svakodnevnih životnih aktivnosti i u skladu je sa znanstvenim principima motoričkog učenja.

MYRO sustav koristi se za rehabilitaciju gornjih eksteremiteta kod neuroloških, ortopedskih i pedijatrijskih pacijenata. Svi rezultati bilježe se kontinuirano i mogu se koristiti za kasniju evaluaciju i procjenu uspješnosti rehabilitacije.

Rehabilitacija ruke i ramena
DIEGO robotski uređaj
Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Robotska neurorehabilitacija

Rezervacija termina pregleda > Rehabilitacija ruke i ramena