Diego

robotski terapijski uređaj za rehabilitaciju ruke i ramena

DIEGO – Rehabilitacija ruke i ramena

DIEGO je napredan robotski terapijski uređaj za rehabilitaciju ruke i ramena. Moduli inteligentne kompenzacije ravnoteže i 3D virutalne realnosti dodatno omogućuju intenzivan trening.

DIEGO – Rehabilitacija ruke i ramenaDIEGO pruža zabavnu i interaktivnu terapiju kroz višedimenzionalne module. Terapija 3D virtualna stvarnost omogućuje da se pokret prikaže na ekranu računala, a u kombinaciji sa modulom Inteligentne kompenzacije ravnoteže (IGC), pacijent ima mogućnost da doživi izvođenje izgubljenog pokreta od samog početka terapije.

IGC omogućuje optimalnu mobilizaciju ruke, kao i prirodne pokrete i radno orijentirani trening pacijentima sa mnimalnom motorikom ruke. Također DIEGO omogućuje istovremeni obostrani trening obje ruke i time doprinosi prirodnom načinu izvođenja većine svakodnevnih pokreta i radnji.

Bez obzira jesu li aktivne, potpomognute ili pasivne kretnje u pitanju, DIEGO se prilagodi svakom pacijentu zasebno. Trake za ruku omogućuju brzo i ispravno priključivanje na uređaj, a uz pomoć integriranog tyroS softvera, postavljanje traje manje od minute po pacijentu.

DIEGO omogućuje:

  • pasivnu, potpomognutu i aktivnu terapiju
  • jednostrani, obostrani i simultano obostrani trening ruku
  • trening u svim fazama rehabilitacije
  • trening za djecu i odrasle
  • ergonomski trodimenzionalni pokret – zahvaljujući funkcionalnosti inteligentne kompenzacije gravitacije (IGC) moguć je trening
  • pacijenata sa minimalnom motoričkom funkcijom i u najranijim fazama rehabilitacije
  • brzo jednostavno postavljanje zahvaljujući jedinstvenom kliznom sustavu.

 

Evaluacija i terapija
TyroS softver, srce svih uređaja, čini DIEGO jedan od najboljih robotskih uređaja za rehabilitaciju ruku i ramena.

DIEGO omogućuje bogatu paletu terapija: interaktivni terapijski moduli koji pružaju audiovizualne te haptičke povratne informacije. Također pacijent može iskusiti i osjetiti pokret u virtualnoj stvarnosti, što doprinosi motiviranosti pacijenta da izvede velik broj ponavljanja pokreta, što je neophodno da se povrati motorika ruke. DIEGO omogućuje da se terapijski moduli prilagode svakom pacijentu, njegovim potrebima, i razinama izvođenja pokreta, od lakših prema težima. Tako je terapija za ruke do pacijentove maksimalne granice izvođenja pokreta moguća u svim fazama rehabilitacije.

Softver kontinuirano bilježi postignute rezultate, tako da se u svakom trenutku može dobiti uvid u napredak terapije, što fizioterapeut i stručni tim koriste za prilagodbu programa terapije ako je to potrebno. Pacijentu također puno znači uvid u postignute rezultate, što ga motivira da i nadalje uporno trenira.

 

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Robotska neurorehabilitacija

Rezervacija termina pregleda > Diego