Lipofiling – pomlađivanje masnim stanicama

Koža lica starenjem gubi elastičnost, postaje opuštena, sklona pojavi bora. Bore se pojavljuju u zonama najveće pokretljivosti mišića kao što su područja oko usana i očiju. Srednji sloj MAST, nalazi se između mišića i kože. Starenjem i pod utjecajem gravitacije masni jastučići se iz područja obraza spuštaju prema donjem rubu čeljusti. Smanjenjem volumena masti u dijelu obraza oni dobiju upali izgled. Ovako nastale promijene možemo tretirati lipofilingom.

Lipofiling ili lipotransfer je zahvat tijekom kojeg se vlastitim masnim stanicama popunjavaju udubljenja na tijelu, nastala uslijed procesa starenja ili nekih ozljeda i operacija.

Masno tkivo uzima se posebnim kanilama iz područja gdje ga ima najviše; iako je najčešće mjesto uzimanja donji dio trbuha ili područje bedara. Nakon obrade, homogenizirane masne stanice vraćaju se u određene dijelove lica u svrhu povećanja obraza, korekcije bora oko usana, povećanja usana, te korekcije nepravilnosti lica ili ožiljaka. Masnim stanicama u jednom je zahvatu moguće pomladiti i cijelo lice, tzv. volumetrijski face-lifting.

Masne stanice s vremenom poprimaju oblik i kvalitetu masnog tkiva područja u koje se vraćaju, a kako bi pospješili trajni opstanak na mjestu aplikacije, u SB Arithera koristimo i tehniku miješanja masnih stanica s vlastitim matičnim stanicama iz masti i PRP-om.  Matične stanice potiču procese obnove tkiva i pomlađivanja tretiranog područja, a PRP jamči dugotrajnost rezultata.

Postupak se izvodi u lokalnoj anesteziji, a s obzirom da se radi o vlastitim masnim stanicama ne postoji rizik reakcije na strano tkivo. Prvi rezultati vidljivi su već nakon 10 dana, nakon smanjenja upala kao posljedica zahvata.

Postupak je trajan, siguran i učinkovit, a rezultati djeluju prirodno.

Najčešća područja aplikacije:

  • Obrazi
  • Usne
  • Nazolabijalne bore
  • Sitne bore oko očiju i iznad usana
  • Cijelo lice – volumetrijski face-lifting

 

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Ustanova za fizioterapiju u kući:
Bukovačka 1 / +385 1 2441 544 (kućni 02)

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a:
Kraljevićeva 26/1
(Centar Maksimir) / +385 1 2441 544

Kardiologija:
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / +385 1 2441 544

Fizikalna terapija za privatne korisnike:
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Centar za ljepotu i zdravlje kože:
Kraljevićeva 26 / +385 1 4466880

PJ Dubrovnik:
 Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Estetska kirurgija