Sklerozacija kapilara

Skleroterapija je postupak koji se koristi za uklanjanje površinskih kapilara.

Često smo svjedoci da pacijent nije siguran da li se u njegovom slučaju radi o proširenim venama ili kapilarima. Zato je neophodno napraviti specijalistički pregled s color dopplerom vena na kojem se utvrđuje točna dijagnoza. Ukoliko imate i proširene vene i kapilare, najprije se tretiraju proširene vene.

Sklerozaciju kapilara provodi dermatolog certificiran za primjenu ove metode. Asistiraju mu kliničke medicinske sestre s dobrim poznavanjem tehnike skleroterapije.

Sklerozirajuća tvar se ubrizgava u kapilare i pritom se koristi vrlo fina i tanka igla. Tvar za sklerozaciju ima nadražujuće djelovanje na sluznicu kapilare te uzrokuje da se stijenke kapilara skupe i drže zajedno. Krv prestaje teći kroz tretirane kapilare i usmjerava se u dublji venski sustav.

Skleropterapijom se uspješno tretiraju kapilare i rezultati su vrlo dobri. Većina kapilara liječenih skleroterapijom biti će u potpunosti iskorijenjena. Neke su kapilare otpornije na liječenje i zahtijevaju više tretmana.

Savjetujemo da u očekivanjima budete realistični kako bismo izbjegli razočaranje. Stalna suradnja sa stručnjacima i praćenje uputa za liječenje osigurat će najbolji rezultat.

Iskustva pacijenata su da se s vremenom tretirane kapilare vraćaju te se postupci skleroterapije nakon vraćanja trebaju ponoviti.

Priprema za liječenje

Noge moraju biti čiste, bez nanesene kreme ili drugih kozmetičkih pripravaka. Noge se ne smiju obrijati/depilirati tri dana prije i nakon tretmana. Noge ćemo prije tretmana fotografirati kako bi se kasnije mogli prisjetiti kako su izgledale i usporediti krajnje rezultate.

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Ustanova za fizioterapiju u kući:
Bukovačka 1 / +385 1 2441 544 (kućni 02)

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a:
Kraljevićeva 26/1
(Centar Maksimir) / +385 1 2441 544

Kardiologija:
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / +385 1 2441 544

Fizikalna terapija za privatne korisnike:
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Centar za ljepotu i zdravlje kože:
Kraljevićeva 26 / +385 1 4466880

PJ Dubrovnik:
 Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Dermatologija