Specijalna bolnica Arithera na sajmu Moscow Medshow

U sklopu promidžbenih aktivnosti na tržištu Ruske Federacije te nastupa na specijaliziranom sajmu Moscow Medshow Specijalna bolnica Arithera sudjelovala je na tematskoj radionici zdravstvenog turizma. Radionica je održana 26. veljače, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Kvarnera i agencije AA Travel iz Moskve, uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji. Na radionici su sudjelovale hrvatske zdravstvene ustanove, klinike, terme, hotelijeri i turističke agencije te predstavile ponudu svojih turističkih i zdravstvenih usluga.

Radionica je uključivala i prezentaciju za novinare i partnere. Također, zapažene su prezentacije direktora Predstavništva HTZ-a u Moskvi Rajka Ružičke i Predsjednika Zajednice zdravstvenog turizma pri HGK, mr. sc. Marcela Medaka. Uz specijalnu bolnicu Arithera svoje potencijale izravno su predstavile specijalna bolnica Naftalan iz Ivanićgrada, bolnica Sveti Nikola iz Varaždina, specijalna bolnica Daruvarske toplice iz Daruvara, Klinika Dental centar B2 iz Zagreba kao i turistička agencija Atlantis.

"Iznimno smo zadovoljni velikim interesom specijaliziranih ruskih turističkih agencija za uslugama zdravstvenog turizma Republike Hrvatske kao i cjelokupnom pripremom Radionice. Uvjereni smo da ćemo, daljnjom zajedničkom potporom Predstavništva Hrvatske gospodarske komore i Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Moskvi, nastaviti sa uspješnom promocijom hrvatskog zdravstvenog turizma i ostvariti daljnji porast dolaska turista s područja Ruske Federacije" izjavio je Predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma pri HGK, Marcel Medak.

Nakon nastupa na Radionici uslijedio je sajam za zdravstveni turizam Moscow Medshow (27. i 28. veljače 2015. godine).


Posjeta delegacije iz Saudijske Arabije

Specijalna bolnica Arithera već 17 godina djeluje na hrvatskom tržištu. U posljednjih nekoliko godina intenzivno ulaže napore da proširi krug korisnika medicinskih usluga na pacijente iz inozemstva. Regionalno gledajući, u tome smo uspjeli. Postali smo regionalni centar za bolesti proširenih vena, bolesti kralježnice... ali, glavnina naših kapaciteta nalazi se u segmentu liječenja bolesti lokomotornog sustava.

Od dijagnostike, operacija kralježnica i ortopedskih operacija, liječenja do fizikalne terapije i rehabilitacije – sve je to zastupljeno unutar naše specijalne bolnice. Ortopedija i vertebrologija potencijalno su najperspektivnije medicinske discipline za vanjska tržišta , ali i rekonstrukcijska, plastična i estetska kirurgija koja je u našoj specijalnoj bolnici predvođena poznatim ekspertom prof.dr.sc. Radom Žicom. Upravo u ovim područjima imamo najviše pacijenata koji dolaze izvana posebice iz zemalja zapadne Europe. Kvaliteta usluge i konkurentna cijena naši su najjači argumenti i po tome nas sve više prepoznaju u cijeloj Europi, a i šire.

Prošle godine oformili smo grupu privatnih medicinskih institucija koje zajedničkim snagama poduzimaju marketinške aktivnosti na vanjskim tržištima. Tako smo posjetili London i predstavili se britanskom tržištu za koje procjenjujemo da je za Hrvatsko zdravstvo vrlo perspektivno. Britanci su nas prepoznali kao idealnu destinaciju za odmor i zdravlje i sve je više upita i inicijativa koje dolaze s tog tržišta. I članovi ove delegacije IZ Saudijske Arabije koja je danas posjetila našu specijalnu bolnicu potencijalni su partneri o protokoliranju britanskih ali i pacijenata iz Saudijske Arabije prema našoj specijalnoj bolnici.


Hrvatski medicinari udruženim naporima osvajaju britansko tržište

Hrvatska je idealna destinacija za zdravlje i odmor – poruka je to koju je skupina hrvatskih stručnjaka iz područja zdravstva i turizma krajem prošlog tjedna iznijela londonskoj publici. U organizaciji zagrebačke Poliklinike Arithera, a uz podršku veleposlanika dr. Ivana Grdešića i Hrvatskog veleposlanstva u Londonu, britanskim novinarima, turističkim agencijama i osiguravajućim društvima predstavljeni su kapaciteti Hrvatske kao poželjne destinacije za zdravstveni turizam.

Osim prirodnih ljepota i turističke ponude zbog kojih su Britanci posljednjih godina jedni od naših najmnogobrojnijih turista, Hrvatska je zemlja i niza privatnih zdravstvenih institucija koje čine vrhunski stručnjaci, najmodernija tehnologija i izvrsni rezultati.

Za privatne klinike i poliklinike u Hrvatskoj rad sa stranim pacijentima nije nov, no on se do sada svodio uglavnom na pojedince koji dolaze na temelju osobne preporuke prijatelja ili rodbine iz Hrvatske. Cilj londonskog susreta je pronalaženje kanala kojima bi se informiralo Britance o mogućnostima zdravstvenih tretmana u domaćim poliklinikama i pratećim turističkim uslugama.

Svoje prezentacije održali su dr. Ratimir Lazić iz Klinike za oftalmologiju Svjetlost, direktorica poliklinike IVF Anita Šimunić i specijalist ortopedske kirurgije i traumatologije dr. Davor Duvančić ispred Poliklinike Arithera. Da je Hrvatska adekvatno opremljena za zdravstveni turizam potvrdile su i Nevenka Fuchs ispred Turističke zajednice Grada Zagreba, koji bilježi značajan porast broja turista i Marijana Šurina i Valentina Muškardin koje su predstavile luksuzne hotele Lošinj Hotels & Villas i otok Lošinj sa stoljetnom tradicijom u zdravstvenom turizmu.

U panel diskusiji svi sudionici su se složili da je vrijeme da se broj britanskih pacijenata koji dolaze u Hrvatsku na medicinske tretmane i rehabilitaciju poveća, ne samo informiranjem o uslugama privatnih zdravstvenih institucija, već i zajedničkim podizanjem suradnje na nivo institucija.

Hrvatske bi privatne poliklinike, naime, u suradnji s britanskim osiguravajućim društvima mogle pružiti usluge pacijentima po nižim cijenama, s manje čekanja i jednakim, ako ne i višim stupnjem kvalitete. Suradnja je moguća i sa britanskim zdravstvenim sustavom NHS koji bi posebnim ugovorima sa privatnim klinikama u Hrvatskoj, mogao znatno rasteretiti svoje bolnice i pacijentima smanjiti listu čekanja.

Samo dva sata leta britanske pacijente dijeli od vrhunskih profesionalaca od kojih su neki i na međunarodnom nivou jedni od pionira struke, poput profesora Šimunića iz klinike IVF. Neki, pak, poput Poliklinike Arithera pokazuju iznadprosječan uspjeh pri najkompliciranijim zahvatima, a neki, uz najmoderniju tehnologiju, o svom uspjehu svjedoče i na vlastitom primjeru – deset liječnika i sedam medicinskih sestara očne klinike Svjetlost podvrgnulo se zahvatu laserske operacije očiju u svojoj klinici. U samo nekoliko dana pacijentu može biti uspostavljena dijagnoza, poduzet tretman i organizirana rehabilitacija i kontrolni pregled, rješenje kojim se izbjegava mukotrpno čekanje i neizvjesnost.

Ovo je prvi puta da se turistički djelatnici i medicinari na ovaj način udružuju kako bi zajednički promovirali mogućnosti medicinskog turizma, koji bilježi trend konstantnog porasta diljem Europe. No, zasigurno ne i posljednji put, tvrdi ravnateljica poliklinike Arithera Arijana Hegediš Došen. Londonski susret pokazao je kako nastupiti na međunarodnom tržištu i privući strane pacijente. Jedinstvena je to prilika da izvedemo domaće znanje, no, za promjenu, bez da ono napušta granice Hrvatske.


ARITHERA - novi Centar medicinske kozmetologije

lice-1U sklopu Poliklinike Arithera otvoren je Centar medicinske kozmetologije. U svom radu oslonjen je na dermatologiju i većina se kozmetičkih procedura provodi pod budnim okom i nadzorom vrsnih dermatologa. Većina procesa liječenja kože započinju u dermatološkim ordinacijama, ali se u cilju postizanja vrhunskih rezultata, završava u kozmetičkom centru gdje se uz uklanjanje vidljivih posljedica kožnih oboljenja i nepravilnosti, pacijentu daruje lijep i njegovan izgled. Stručna pripreme kože neophodna je za vrhunske rezultate u području estetske kirurgije i medicine, a postoperativna kozmetološka njega kože omogućava ublažavanje i brzo uklanjanje vidljivih znakova estetskih operacija kao što su podljevi, otekline, ožiljci ... Svi tretmani provode se uz korištenje profesionalne kozmetike i od strane vrsnih kozmetologa. Osim tretmana njege i pomlađivanja kože lica i tijela, u ponudi su i masaže, anticelulitni tretmani, depilacije, njega noktiju i trepavica.


Arithera u Moskvi

U sklopu Zajednice zdravstvenog turizma (lječilišni, wellness i medicinski turizam), izaslantsvo Odjela za marketing Poliklinike Arithera posjetilo je MITT sajam u Moskvi - Moscow International Travel and Tourism Exhibition od 19. do 22.3.2014.

Za vrijeme trajanja sajma, Hrvatska gospodarska komora u suradnji s predstavništvom HGK u Moskvi je organizirala i poslovnu B2B radionicu, te je Poliklinika imala priliku susresti se s ruskim potencijalnim partnerima u sklopu prezentacije zdravstenog i wellness turizma, s ciljem da svoju medicinsku ponudu proširi na rusko tržište.