• Cekaonica Poliklinika Arithera
  • Arithera Slider Bazen Masaza
  • Arithera Slider Operacijska Sala
  • Arithera Slider Prijem
  • Arithera Slider

U suvremenim operacijskim salama Specijalne bolnice Arithera izvode se rekonstrukcije ligamenata, artroskopske operacije (koljena, stopala, lakta, ramena i šake) te operacije ugradnje endoproteza velikih zglobova (parcijalne i totalne proteze koljena , kuka i ramena).Ugrađujemo samo visokokvalitetne proteze najpoznatijih svjetskih proizvođača čime pacijent dobiva dodatnu sigurnost i garanciju uspješnosti zahvata. Kombinacija ovih zahvata sa postoperacijskim i rehabilitacijskim programima fizikalne medicine i rehabilitacije prema visokim Aritherinim standardima, iznimno unaprjeđuje konačne rezultate liječenja. Pacijenti operirani u SB Arithera na dar dobivaju 3 tjedna visokokvalitetne fizikalne terapije i rehabilitacije koja se provodi prema individualno koncipiranom programu u Centru za rehabilitaciju u Petrovoj 128.

Opširnije

Koristimo najmoderniju svjetsku metodu uklanjanja proširenih vena pjenom (UGFS metodu) te potpuno bezbolno, bez rezova i oštećenja na koži uklanjamo proširene vene. Odmah nakon zahvata pacijenti se mogu vratiti svakodnevnim privatnim i poslovnim aktivnostima bez uobičajenih izostanka i oporavaka koji su tipični za druge metode liječenja proširenih vena. Aritherin liječnik dr. Zlatko Čačić prvi je hrvatski liječnik certificiran od strane Britanskog instituta za vene za primjenu unaprijeđene UGFS metode liječenja sa poboljšanim sastavom pjene i inovacijom u njenoj pripremi i tehnici aplikacije.

Opširnije

Skupinom minimalno invazivnih zahvata na kralježnici (SPM procedure – Spine Pain Management), dijagnosticira se i liječi križobolja, protruzija diska sa ishijalgijom, lumbalna stenoza, ali i bolovi u vratu i gornjim ekstremitetima, cervikogena glavobolja i sl. Ovakvi zahvati rade se ambulantno, u lokalnoj anesteziji, bez rezova i ožiljaka, a pacijent se sat-dva nakon zahvata pušta kući. Radimo I sve operacije na prsnom i slabinskom dijelu kralježnice kod ozljeda, degenerativnih bolesti, upalnih i tumorskih bolesti kralježnice. Najčešće se rade operacije kod hernije diska, suženja kralježničnog kanala, spondilolisteze, sa ili bez stabilizacije kralježnice. Za stabilizaciju kralježnice koristimo najpouzdanije implantate vodećeg svjetskog proizvođača. Novost su i operacije skolioze prednjim pristupom, koje obavlja vodeći hrvatski stručnjak na području liječenja skolioze prof. dr. sc. Vladimir Kovač.

Opširnije

Minimalno invazivnom kirurškom DG-HAL+RAR metodom trajno se, bez rezova i oštećenja tkiva te uz minimalnu nelagodu liječe hemoroidalni čvorovi. To je najmanje invazivna i za bolesnike najmanje neugodna metoda. Osmišljena je tako da rješava uzrok nastanka čvora. Kako nema rezanja i oštećenja tkiva, funkcija hemoroidalnog čvora ostaje gotovo u potpunosti očuvana. Zahvat traje između 30 i 40 minuta. Da bi se dodatno smanjila nelagoda, operacija se izvodi u lokalnoj potenciranoj anesteziji. Nakon kraćeg post-operacijskog promatranja, koje traje maksimalno do 4 sata, pacijenti se otpuštaju na kućnu njegu. Većina operiranih može se vratiti svakodnevnim aktivnostima već za 1 - 2 dana, a potpuna sanacija nastaje nakon 6 - 8 tjedana.

Opširnije

Aritherine suvremeno opremljene operacijske dvorane, komforan bolnički smještaj, vrhunski tim liječnika – sve su to preduvjeti za provođenje zahtjevnih operacija na području abdomena. Od operacija žuči, različitih hernija trbušne stjenke (preponske, pupčane, ventralne) do odstranjenja slezene i laparoskopske eksploracije trbuha i biopsije limfnih čvorova. Operacije se provode klasičnim i laparoskopskim putem.

Opširnije

Uz dijagnostiku i liječenje kardiovaskularnih bolesti, u Specijalnoj bolnici Arithera je od sada dostupna i kardiološka rehabilitacija. Arithera je tako postala jedina privatna zdravstvena institucija u Zagrebu za preventivnu i sekundarnu kardiološku rehabilitaciju. Veliki broj Zagrepčana - kardioloških bolesnika sada mogu obaviti ambulantnu fizikalnu terapiju bez korištenja bolovanja i izbivanja iz mjesta boravka, a sve to pod stručnim nadzorom kardiologa i specijaliziranih kardioloških fizioterapeuta. Pacijentima su dostupne suvremeno opremljene dvorane za vježbanje, bazen sa protustrujnim plivanjem za individualne terapije i ostali idealni uvjeti koji Aritheru čine poželjnim mjestom za liječenje, rehabilitaciju i neophodni nadzor nužan za kardiološke bolesnike.

Opširnije