vene 23.02.2015 beauty

dubrovnik banner

Medicinske usluge jedne od najvećih privatnih bolnica dostupnije stanovnicima krajnjeg Juga Hrvatske

Dubrovnik, 17. lipnja 2021. – Specijalna Bolnica Arithera, jedna od najdugovječnijih privatnih medicinskih ustanova u Hrvatskoj s preko 20 godina iskustva, otvorila je svoju poslovnicu u Gradu pod Srđem. S više od 10 medicinskih specijalizacija SB Arithera ima najširi spektar medicinskih usluga  u hrvatskom privatnom zdravstvenom sektoru..  Pročitaj više

Poštovani korisnici, dragi pacijenti,

sukladno Odluci Ministra zdravstva od 14.3.2020. o mjerama mobilizacije , organizacije i rasporeda rada i radnog vremena, promjene mjesta i uvjeta rada zdravstvenih ustanova i njihovih radnika i privatnih zdravstvenih radnika u mreži javne zdravstvene službe te korištenja medicinsko-tehničke opreme i ostalih sredstava, a u cilju provedbe mjera zaštite pučanstva tijekom epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2,

U suvremenim operacijskim salama Specijalne bolnice Arithera izvode se rekonstrukcije ligamenata, artroskopske operacije (koljena, stopala, lakta, ramena i šake) te operacije ugradnje endoproteza velikih zglobova (parcijalne i totalne proteze koljena , kuka i ramena).Ugrađujemo samo visokokvalitetne proteze najpoznatijih svjetskih proizvođača čime pacijent dobiva dodatnu sigurnost i garanciju uspješnosti zahvata. Kombinacija ovih zahvata sa postoperacijskim i rehabilitacijskim programima fizikalne medicine i rehabilitacije prema visokim Aritherinim standardima, iznimno unaprjeđuje konačne rezultate liječenja. Pacijenti sa ugrađenim totalnim endoprotezama koljena ili kuka u SB Arithera na dar dobivaju 50% popusta na visokokvalitetnu fizioterapiju koja se provodi prema individualno koncipiranom programu u Centru za rehabilitaciju u Petrovoj 128.

Opširnije
Robotska neurorehabilitacija je robotski i računalno potpomognuta rehabilitacija gornjih i donjih ekstremiteta s ciljem oporavka izgubljene motorike, namijenjena pacijentima sa neurološkim i ortopedskim oštećenjima i oboljenjima.

Robotskom neurorehabilitacijom inducira se neuroplastičnost mozga i potiče se novo motoričko učenje koje doprinosi oporavku motorike nakon oštećenja ili bolesti mozga i leđne moždine. Oporavak pokreta poboljšava se kroz intenzivno, raznovrsno, ponavljajuće i motivirajuće motoričko vježbanje koristeći robotske, senzorne i računalno potpomognute uređaje koji povećavaju i pojačavaju učinke rehabilitacije.
Opširnije
Poznat vam je scenarij: zabolila su vas leđa →
→ poslani ste na fizikalnu → bolovi nisu prošli →
→ učinili ste MR → utvrđena je hernija diska →
→ operiran vam je disk → bolovi nisu prošli →
→ učinjena je fiksacija diska → bolovi i dalje traju...

Rješenje je ugradnja umjetnog diska!Opširnije

Koristimo najmoderniju svjetsku metodu uklanjanja proširenih vena pjenom (UGFS metodu) te potpuno bezbolno, bez rezova i oštećenja na koži uklanjamo proširene vene. Odmah nakon zahvata pacijenti se mogu vratiti svakodnevnim privatnim i poslovnim aktivnostima bez uobičajenih izostanka i oporavaka koji su tipični za druge metode liječenja proširenih vena. Aritherin liječnik dr. Zlatko Čačić prvi je hrvatski liječnik certificiran od strane Britanskog instituta za vene za primjenu unaprijeđene UGFS metode liječenja sa poboljšanim sastavom pjene i inovacijom u njenoj pripremi i tehnici aplikacije.

Opširnije

Skupinom minimalno invazivnih zahvata na kralježnici (SPM procedure – Spine Pain Management), dijagnosticira se i liječi križobolja, protruzija diska sa ishijalgijom, lumbalna stenoza, ali i bolovi u vratu i gornjim ekstremitetima, cervikogena glavobolja i sl. Ovakvi zahvati rade se ambulantno, u lokalnoj anesteziji, bez rezova i ožiljaka, a pacijent se sat-dva nakon zahvata pušta kući. Radimo I sve operacije na prsnom i slabinskom dijelu kralježnice kod ozljeda, degenerativnih bolesti, upalnih i tumorskih bolesti kralježnice. Najčešće se rade operacije kod hernije diska, suženja kralježničnog kanala, spondilolisteze, sa ili bez stabilizacije kralježnice. Za stabilizaciju kralježnice koristimo najpouzdanije implantate vodećeg svjetskog proizvođača. Novost su i operacije skolioze prednjim pristupom, koje obavlja vodeći hrvatski stručnjak na području liječenja skolioze prof. dr. sc. Vladimir Kovač.

Opširnije

Aritherine suvremeno opremljene operacijske dvorane, komforan bolnički smještaj, vrhunski tim liječnika – sve su to preduvjeti za provođenje zahtjevnih operacija na području abdomena. Od operacija žuči, različitih hernija trbušne stjenke (preponske, pupčane, ventralne) do odstranjenja slezene i laparoskopske eksploracije trbuha i biopsije limfnih čvorova. Operacije se provode klasičnim i laparoskopskim putem.

Opširnije

Minimalno invazivnom kirurškom DG-HAL+RAR metodom trajno se, bez rezova i oštećenja tkiva te uz minimalnu nelagodu liječe hemoroidalni čvorovi. To je najmanje invazivna i za bolesnike najmanje neugodna metoda. Osmišljena je tako da rješava uzrok nastanka čvora. Kako nema rezanja i oštećenja tkiva, funkcija hemoroidalnog čvora ostaje gotovo u potpunosti očuvana. Zahvat traje između 30 i 40 minuta. Da bi se dodatno smanjila nelagoda, operacija se izvodi u lokalnoj potenciranoj anesteziji. Nakon kraćeg post-operacijskog promatranja, koje traje maksimalno do 4 sata, pacijenti se otpuštaju na kućnu njegu. Većina operiranih može se vratiti svakodnevnim aktivnostima već za 1 - 2 dana, a potpuna sanacija nastaje nakon 6 - 8 tjedana.

Opširnije