Specijalistički pregled

Iako je liječenje ovog problema učinkovito, ova pojava ostaje problem o kojem se najmanje priča.

Ljudi često imaju otpor prema ovoj vrsti pregleda i to zbog nelagode i stida jer završni  dio debelog crijeva predstavlja intimnu regiju tijela. Također, prisutan je i strah od boli u osjetljivom i upaljenom području, tako da se često upuštaju u 'samoliječenje' mastima, kremama, čepićima. Hemoroidi se liječe ovisno o tome koliko su izraženi, no mast, čepić, krema ili kupka neće ih ukloniti – oni ih samo mogu ublažiti. Posljedica toga je, da se bolesnici često javljaju u već poodmakloj fazi bolesti ili s pojavom komplikacija, što otežava i produžuje liječenje.

Prim. dr. sc. Davorin Velnić

Odgađanje liječenja nije adekvatna strategija suočavanja s problemom i  to treba imati na umu. Pomiješani osjećaji nelagode, blage tjeskobe ili straha prije odlaska na pregled su normalni, ali u susretu s liječnikom koji je stručan i ulijeva povjerenje i liječenje ove bolesti je manje neugodno. Upravo takav pristup nudimo Vam u Specijalnoj bolnici Arithera. Prim. dr. sc. Davorin Velnić, dr.med., spec. abdominalne kirurgije stručnjak je s više desetljeća iskustva u liječenju hemoroidalnih bolesti. Blagost, profesionalnost i briga za svakog  pacijenta odlikuju preglede i liječenje u ambulanti prim. dr. sc. Velnića.

U proktološkoj ambulanti kod prim. dr. sc. Davorina Velnića, obavljate prvi pregled u okviru kojeg će primarius na temelju kliničkog pregleda procijeniti da li ste kandidat za DG-HAL + RAR zahvat trajnog uklanjanja hemoroida.

Prije tog pregleda ujutro bi trebali uzeti čepić, odnosno imati stolicu. Ukoliko ste kandidat, nakon pregleda dogovaramo termin zahvata.

Pacijentima koji ne žive u Zagrebu u mogućnosti smo organizirati pregled i zahvat u istom danu, dovoljno je da se najavite dva tjedna ranije.

Treba imati na umu da rješenje leži samo u pravovremenom liječenju. I zato, da biste izbjegli krajnje i  vrlo bolne faze hemoroidalne bolesti preporučamo da se javite nešem liječniku čim primijetite prve simptome ove bolesti.

Obzirom na kliničku sliku i veličinu hemoroida bolest se dijeli u četiri stupnja:

1. stupanj - blago povećan hemoroidalni čvor praćen nekim od simptoma bolesti.
2. stupanj - znatno povećan hemoroidalni čvor koji ne izlazi (ne prolabira) kroz anus
3. stupanj - povećan hemoroidalni čvor koji prolabira kroz anus ali se može reponirati
4. stupanj - prolaps hemoroida kroz anus bez mogućnosti repozicije

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Ustanova za fizioterapiju u kući:
Bukovačka 1 / +385 1 2441 544 (kućni 02)

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a:
Kraljevićeva 26/1
(Centar Maksimir) / +385 1 2441 544

Kardiologija:
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / +385 1 2441 544

Fizikalna terapija za privatne korisnike:
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Centar za ljepotu i zdravlje kože:
Kraljevićeva 26 / +385 1 4466880

PJ Dubrovnik:
 Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Proktologija