vene 23.02.2015 beauty

U Specijalnoj bolnici Arithera promjenjujemo novu, minimalno invazivnu kiruršku metodu DG-HAL+RAR ili doplersko vođeno podvezivanje hemoroidalnih arterija. Primjenom ove metode u najvećem broju slučajeva trajno se i uz minimalnu nelagodu liječe povećani hemoroidalni čvorovi. To je najmanje invazivna i za bolesnike najmanje neugodna metoda. Osmišljena je tako da rješava uzrok nastanka povećanog hemoroidalnog čvora.

Šavovima, koji se postavljaju transanalno, podvežu se arterije koje dovode krv u bolesni hemoroidalni čvor.
To se postiže pomoću doplerske sonde, kojom se točno lociraju završne grane hemoroidalnih arterija. Šavovi se postavljaju u dijelu crijeva koje nema osjetnih živaca, te se minimalna bol ili nelagoda tijekom zahvata javlja tek kod iznimno malog broja bolesnika.

Kod bolesnika sa višim stupnjem bolesti koji se manifestiraju u prolapsu, tj. ispadanju hemoroida ili analne sluznice šavovi se postavljaju nešto niže, prema anokutanoj granici, a cilj im je reparacija odnosno uklanjanje viška mukoznog tkiva u završnom dijelu debelog crijeva. Kako nema rezanja i oštećenja tkiva, funkcija hemoroidalnog čvora ostaje gotovo u potpunosti očuvana.

Zahvat traje između 30 i 40 minuta. Da bi se dodatno smanjila nelagoda, operacija se izvodi u kratkotrajnoj intravenskoj anesteziji. Nakon kraćeg post-operacijskog promatranja, koje traje maksimalno do 4 sata, pacijenti se otpuštaju na kućnu njegu. Većina operiranih može se vratiti svakodnevnim aktivnostima već za 1 - 2 dana, a potpuna sanacija nastaje nakon 6 - 8 tjedana.

Posebnosti DG-HAL+RAR metode

  • najmanje invazivna kirurška metoda liječenja hemoroida – nema rezanja i oštećenja tkiva
  • najmanje neugodan i najmanje bolan od svih zahvata kojima se liječe hemoroidi
  • metoda je trajno učinkovita kod 95 % bolesnika
  • brz oporavak – vraćanje svakodnevnim aktivnostima unutar par dana
  • sigurnost – komplikacije su izuzetno rijetke
  • svjetski rezultati ukazuju da su DG-HAL +RAR metode trenutno najučinkovitije metode liječenja hemoroidalne bolesti
  • uklanja simptome bolesti
  • uspostavlja normalnu anatomiju i funkciju analnog kanala

Zbog jednostavnijeg pristupa i uštede vremena, za naručivanje tretmana i pregleda, postavljanje informativnih pitanja i savjeta, podsjećajući Vas da je diskrecija jedno od temeljnih načela našeg poslovanja, molimo Vas da nazovete na naš broj telefona: +385 1 23 04 074