Robotska neurorehabilitacija

Pismo jedne majke

Poštovani,

nakon skoro pet mjeseci od završetka terapija, želimo vam se još jednom zahvaliti za pruženu priliku i kratko opisati Markovo stanje.

Iako je ljeto donijelo neugodnosti zbog alergija (ambrozija, korov i sl.) i nismo mogli vrijeme provoditi izvan doma hodajući i učvršćujući stečeno, Marko je bio i ostao uporan u vježbanju.

S vremena na vrijeme bih ga upitala osjeća li kakvu promjenu nakon terapija u Aritheri i odgovor je uvijek isti: „Osjećam se stabilniji i sigurniji.“ Tko ne poznaje dobro Marka ima dojam kako je stanje isto. Mi kao roditelji uviđamo bolju stabilnost, veću pokretljivost cijelog tijela te pomak u upotrebi desne ruke. Sve skupa je doprinijelo da se Marko osjeća sretno i zadovoljno. Na nama roditeljima je podržati ga u želji za vježbanjem i uključivanjem u aktivnosti koje su u skladu s njegovom dijagnozom, a to je trenutno vježbanje u fitness centru s osobnim trenerom što Marka posebno veseli.

Ima još puno toga što se treba i može učiniti u poboljšanju Markovog zdravstvenog stanja i mi ćemo u skladu s našim mogućnostima dati sve od sebe. Marko i mi smo svjesni kako kvaliteta njegovog života ovisi o vježbanju njegovih pokreta i očuvanju istih kako bi njegova budućnost bila bolja.

Kako smo rekli, rehabilitacija robotikom bila je naš tihi san koji ste ispunili. I u toj nikada neizgovorenoj želji za ovim vidom rehabilitacije, nismo očekivali čudo u smislu da cerebralna paraliza nestane, potpuni ili velikim dijelom oporavak ruke, potpuna normalizacija hoda i slično. Svjesni smo Markovog stanja. Svaki pa i najmanji pomak nama je radost i daje nadu kako ne trebamo odustajati, a to smo doživjeli zahvaljujući vama.

Još jednom od srca zahvaljujemo Specijalnoj bolnici Arithera, ravnateljici gospođi Arijani Hegediš Došen na ovom daru, Anđelki Hajvaz, dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije na liječenju, savjetima i praćenju, mag. Lidiji Gregurek, dipl.oec., direktorici marketinga na prvom kontaktu i velikoj podršci te svim dragim terapeutima koji su dali sve od sebe vježbajući (i repajući) s Markom. Hvala gospođi Sanji Midžić na strpljenju i prijateljskoj komunikaciji čime nam je puno pomogla pogotovo u „kišnim“ danima.

Svima vama želimo puno uspjeha te radost u svakom trenutku vaših života.

Srdačan pozdrav!
Zahvalna, Obitelj Mađar

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Pismo jedne majke