• Arithera
  • >
  • Novosti
  • >
  • Od sada u Aritheri: rezervirajte specijalistički pregled za operaciju stabilizacije ramena

Od sada u Aritheri: rezervirajte specijalistički pregled za operaciju stabilizacije ramena

Svi pacijenti, pogotovo sportaši s ortopedskim tegobama uzrokovanih iskakanjem ramena se od sada u Specijalnu bolnicu Arithera mogu javiti za liječenje operativnom stabilizacijom zgloba ramena koju provodi vrhunski kirurg doc. Mladen Miškulin.

Nestabilnost ramena može biti uzrokovana urođenim deformitetom, urođenom labavošću zglobne čahure ili traumatskom luksacijom zgloba ramena, a što je najčešći slučaj. Operativna stabilizacija indicira se u slučaju ukoliko rame iskoči najmanje dva ili više puta, dok se kod sportaša ponekad indicira i nakon prve luksacije zbog rizika ponovnog iskakanja.

Saznajte sve o ovoj vrsti liječenja u SB Arithera

Kod aktivnih sportaša sportaša ponekad se indicira napraviti operaciju i nakon prve luksacije, obzirom da je u znanstvenim člancima dokazano da je rizik ponovljenog iskakanja ramena u mladih osoba koje se bave kontaktnim sportom gotovo 100%.

U Specijalnoj bolnici Arithera sada provodimo zahvate kojima se stabilizacija ramena postiže popravkom meko tkivnih struktura (labruma i ligamenata ramena) i zahvate kojima se stabilnost postiže nekim od zahvata sa koštanim presadcima. 

 

Pročitajte sve o uslugama dr. Mladena Miškulina

Doc. dr. sc., prim. dr. med, specijalist ortoped

Svi zahvati se u Specijalnoj bolnici Arithera  obavljaju artroskopski, dakle minimalno invazivnim tehnikama koje karakteriziraju male incizije, umanjena postoperativna bolnost i ubrzan oporavak nakon zahvata. 

Boravak u našoj bolnici svodi se na jedan da (one-day surgery). Kako artroskopske tehnike štede tkiva u području ramena, funkcionalna ograničenja nakon ovakvih zahvata svedena su na minimum.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Od sada u Aritheri: rezervirajte specijalistički pregled za operaciju stabilizacije ramena