• Arithera
  • >
  • Blog
  • >
  • Iskustvo pacijentice – nekirurška blefaroplastika
nekirurška blefaroplastika

Iskustvo pacijentice – nekirurška blefaroplastika

Autor teksta: pacijentica Lidija (49 god.)

Već u ranim tridesetima primijetila sam da mi vijeđe nisu zategnute kao u dvaesetima. Nije me to začudilo, obzirom da je i moja mama imala isti problem i zbog funkcionalne ptoze, operirala gornje kapke u njenim četrdesetima.

Već u ranim tridesetima primijetila sam da mi vijeđe nisu zategnute kao u dvaesetima. Nije me to začudilo, obzirom da je i moja mama imala isti problem i zbog funkcionalne ptoze, operirala gornje kapke u njenim četrdesetima. Začudilo me jedino to što je do spuštanja gornjih kapaka po mom mišljenju došlo prerano. Kako su godine prolazile, situacija se pogoršavala – vijeđe su bile sve opuštenije, bio je očito vidljiv višak kože koja se presavijala u nabore,  a najgore je bilo u kasnijim popodnevnim satima, nakon dugotrajnog rada na kompjuteru kada se umor se na licu još više isticao zbog obješenih i uvijek izgledom „tužnih“ kapaka. Tada bi podizala obrve nastojeći podići vjeđe što je rezultiralo mršenjem i stvaranjem bora na čelu. Dodatno, spuštene vijeđe utjecale su i na vid te sam za rad na kompjuteru počela nositi naočale.

Kako bi poboljšala vid ali i izgled, vrlo rano počela sam razmišljati o kirurškom rješavanju problema. Bila sam na razgovoru sa estetskim kirurgom i shvatila da operativni zahvat i nije tako bezazlen te da se postoperacijski period  sa vidljivim znakovima zahvata proteže i na više od mjesec dana. Nisam si mogla priuštiti da izbivam sa posla zbog operacije koja ima estetski karakter.

Tada sam čula za minimalno invazivnu metodu blefaroplastike tehnikom radiofrekventnog skalpela u SB Arithera. Prof.dr. Rado Žic koji izvodi ovu metodu, nadaleko je poznati estetski kirurg koji svojom reputacijom i iskustvom ulijeva povjerenje. Nakon pregleda i razgovora s njim odlučila sam se na ovaj zahvat i želim sa svima koji imaju isti problem podijeliti svoje iskustvo.

Izgled prostora u kojem je rađen zahvat, stručnost tima i higijenski uvijeti izazvali su kod mene puno povjerenje i uvjerenje da sam u dobrim rukama. Primila sam lokalnu anesteziju i nisam osjetila nikakve bolove. Zahvat je trajao 1 sat. Nakon zahvata u području očiju imala sam blage natekline koje me nisu spriječile da samostalno napustim kliniku. Za tretiranje rane na kapcima u narednim danima dobila sam antibiotsku kremu i precizne upute o njezi.

Drugi i treći dan nakon zahvata nateklina se povečala i bila je izražena i u području gornjih kapaka i u području podočnjaka.  Ta dva dana bio je vikend i provela sam ga u kući tretirajući gornje kapke sa antibiotskom kremom i stavljajući hladne obloge koji su vidljivo smanjivali nateklinu. Četvrti dan nateklina se u potpunosti povukla i sada je do izražaja došla tretirana površina kapka koja se polagano iz rane  počela pretvarati u krastu. Upute liječnika bile su da na područje tretirane kože ne stavljam ništa tj. da ju držim što isušeniju kako bi se rana pretvorila u krastu i povukla dio kože procesom koagulacije tkiva. Četvrti dan nakon zahvata otišla sam na posao i normalno obavljala svakodnevne aktivnosti. Rana na kapcima ćak i nije bila jako vidljiva tako da nikome nisam trebala ništa objašnjavati….Kraste su otpale 9. i 10. dan nakon zahvata i rezultat je bio u potpunosti vidljiv: zategnuta koža kapka, bez suvišnih nabora kože, otvoren pogled. Zahvalna sam timu SB Arithera na savršenom rezultatu, preporučila bi ovaj zahvat svakome tko želi iz medicinskih i estetskih razloga učiniti blefaroplastiku, bez klasične kirurgije, rezova, šavova, dugotrajnih oteklina, podljeva i bolovanja i pri tom postći pomlađeni, svjež i prirodan izgled.

PRIJE POSLIJE BLEFAROPLASTIKA

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Iskustvo pacijentice – nekirurška blefaroplastika