• Arithera
  • >
  • Blog
  • >
  • Bowen terapija – manualna terapijska tehnika
Bowen terapija

Bowen terapija – manualna terapijska tehnika

Autor teksta: Sanja Midžić, bacc. physioth., Bowen terapeut

Bowen terapija, nazvana po utemeljitelju Thomasu Ambroseu Bowenu, jedna je od najsvestranijih i naučinkovitijih manualnih terapijskih tehnika koja se u potpunosti razlikuje od svih do sada poznatih manualnih metoda fizikalne terapije. Pomoću Bowen terapije uravnotežuju se tjelesne funkcije koje su u disbalansu i na taj način tijelo reagira u smjeru samoliječenja.

U Centru za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Specijalne bolnice Arithera na adresi Petrova 128, Bowen terapijama liječimo sportaše, akutne i kronične bolesnike, osobe u poodmakloj životnoj dobi, trudnice, osobe koje muče alergije, probavne tegobe, stres, ukratko sve pacijente kojima je potrebna uspostava ravnoteže u organizmu.

Bowen metodom stabiliziraju se migrene, minimaliziraju se simptomi alergija, potiče se (re)habilitacija kod djece s oštećenjima, uspostavlja se probava, vrača dobro raspoloženje, pojačava imunitet. Tretmanu prethodi detaljniji razgovor sa pacijentom i na temelju povijesti bolesti i informacija dobivenih razgovorom, formira se individualno prilagođen Bowen tretman. Pacijent se tretira nizom laganih pokreta različitog intenziteta pritiska direktno na koži ili preko lagane odječe. Bowen terapeut blagim i preciznim pokretima preko mišića, tetiva, fascije, ligamenata, zglobova, živaca i limfnih čvorova djeluje na oporavak od mnogih bolesti, traumatskih i kroničnih. Ono što je ključno pri svakom Bowen pokretu jest aktivacija fascije tj. ovojnice koja obavija i povezuje svaki organ i tkivo u našem tijelu. Na taj način potiče se tijelo na reakciju ka samoizlječenju.

Rezultati su izvrsni i osjete se već za vrijeme trajanja tretmana. Kod pacijenta je prisutan osjećaj vračanja ravnoteže na tjelesnoj, emocionalnoj i duhovnoj razini, topline, dubokog opuštanja i značajnog smanjenja boli.

 

Bowen Terapija Arithera 1

Bowen Terapija Arithera 4

Bowen Terapija Arithera 2

Bowen Terapija Arithera 3

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Bukovačka 1 / +385 1 23 04 074 /
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Bowen terapija - manualna terapijska tehnika