• Arithera
  • >
  • Blog
  • >
  • Najčešće ozljede skijaša i načini liječenja
Arithera ortopedija

Najčešće ozljede skijaša i načini liječenja

Autor: Doc. prim. dr. sc. Nikica Daraboš

U SB Arithera rješavamo sve ozljede zadobivene na skijanju, boardanju i klizanju, operacijski i konzervativno. Najčešće ozljede u skijanju su prijelomi kostiju, puknuća ligamenata zglobova i tetiva mišića. Lomovi kostiju ruku i nogu sa zahvaćanjem unutar zglobne površine su najzahtjevnije ozljede koje najčešće zahtijevaju operaciju osteosintezom i fiksacijom lomnih fragmenata kosti te istovremeno liječenje ozljede hrskavice.

Minimalno invazivnim metodama uspijevamo aplicirati osteosintetske implantate na najmoderniji način pod kontrolom RTG aparata i/ili artroskopa unutar same operacije. Prema potrebi, kod nekih vrsta težih unutar zglobnih prijeloma u mogućnosti smo primarno ugraditi i implantate umjetnih zglobova.

Nadalje, ozljede ligamenata, meniska i tetiva zglobova rezultiraju s unutar zglobnim bolovima, izljevom i posljedičnom nestabilnošću zgloba. Rekonstrukcije tih struktura najčešće su operacije nakon iščašenja koljenskog i ramenog zgloba. Ozljede šake tzv skijaški palac te luksacije zgloba između lopatice i kljucne kosti tipične su skijaške ozljede koje najčešće zahtijevaju minimalno invazivan operacijski zahvat ugradnjom modernih titaniumskih implantata. Sve to u SB Aritheri je popraćeno sa visokokvalitetnim mogućnostima brzog liječenja iz domene regerativne medicine i fizikalne rehabilitacije.

PRATITE NAS NA
DRUŠTVENIM MREŽAMA
Od 2022. godine članica
Aviva Medical Grupe

NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter i saznajte novosti, korisne savjete i pogodnosti iz naše bolnice.

Please don't insert text in the box below!

Mi vodimo računa o vašoj privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Klikom na „Prijavite se“ dajete svoj pristanak da SB Arithera koristi vašu e-mail adresu i osobne podatke u marketinške svrhe. U slučaju da više ne želite primati naše newslettere, u svakom trenutku se možete odjaviti sa mailing liste.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Ustanova za fizioterapiju u kući
Bukovačka 1 / +385 1 2441 544 (kućni 02)

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
 Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044