Kemijski piling

Kemijski piling i zima

Autor: dr.med. Jane Basarovski, dermatolog

Zaista je neravnopravna ta bitka sa vremenom i svim tragovima koje vrijeme ostavlja na nama. Vrijeme ne možemo zaustaviti ali možemo umanjiti vidljive znakove starenja koje ostavlja na našoj koži. Starenje kože je fiziološki, genetski programiran proces povezan sa starenjem organizma u cijelosti, karakteriziran promjenama anatomske strukture i funkcije svih dijelova kože.

Uz kronološko starenje, postoji i drugi tip starenja kože – ekstrinzično starenje, koje nastaje djelovanjem različitih faktora kao što su ultraljubičaste zrake, pušenje, stres, neadekvatna prehrana, nepovoljni klimatski uvjeti i različite bolesti. Postupno dolazi do usporenja sinteze kolagena i elastina, gubitka vode, smanjenja količine hijaluronske kiseline i sporije izmjene stanica u epidermisu.

Pored kože lica, promjene su najviše uočljive na izloženim dijelovima tijela poput vrata, dekoltea ili ruku. Ruke su najčešće prva regija koja biva ozbiljno zahvaćena znakovima starenja. Često promjene postaju vidljive već u tridesetim godinama života. S protokom godina koža ruku postaje manje elastična, isušena, hrapava, pojavljuju se fine bore, bijele i smećkaste pigmentacijske mrlje, prekanceroze ili u krajnjem slučaju i karcinomi kože.

Tretman kemijskim pilingom, osim na području kože lica, vrata i dekoltea može se primijeniti i na starenjem zahvaćenoj koži ruku. Odstranjivanjem površinskih slojeva, koža se regenerira i poboljšava se njezin izgled. Nova koža je glatka, manje naborana i bez pigmentacija.

Rezultati pilinga uočljivi su već nakon prvog tretmana, međutim za maksimalni učinak terapije preporuča se najmanje 3 do 4 tretmana. Primjena tretmana jedanput godišnje trebalo bi postati standard njege. Korisnice koje su probale učinke kemijskog pilinga preporučuju ga kao jedini potreban tretman za cjelogodišnju svježinu, sjaj i pomlađenost kože.

Zimski mjeseci jedini su period u godini kada se mogu primijeniti tretmani kemijskim pilingom, Ne oklijevajte jer sada je pravo vrijeme! Podsjećamo: konzultacije su besplatne!

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074/
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Ortopedija Miškulin
Petrova 128
+385 1 444 0074
+385 1 387 7890
miskulin.ortopedija@arithera.hr

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Kemijski piling i zima