Operacije kralježnice

Radimo sve operacije na kralježnici kod ozljeda, degenerativnih bolesti, upalnih i tumorskih bolesti kralježnice, deformiteta kralježnice te revizijske operacije kralježnice.

U slučaju da konzervativno liječenje i SPM procedure na kralježnici nisu vaša opcija liječenja i ukoliko je operacija prvi izbor u liječenju, biti će Vam preporučen operativni zahvat na kralježnici. Spinalni kirurzi u Specijalnoj bolnici Arithera iskusni su i imaju dugogodišnje iskustvo u operativnom liječenju bolesti kralježnice. Operacija će Vam biti preporučena samo onda ako smo sigurni da je to za Vas najbolja opcija liječenja.

Revizijski operativni zahvati, odnosno zahvati na već ranije operiranom dijelu kralježnice, naročito su zahtjevni i bremeniti komplikacijama. Stručni tim Specijalne bolnice Arithera ima veliko iskustvo u takvim zahvatima. Možete biti sigurni da će Vam revizijski operacijski zahvat biti preporučen samo ukoliko za to postoji dobar razlog i da će Vam zahvat biti učinjen na najbolji mogući način.

Svi implantati koji se ugrađuju u kralježnicu najbolji su implantati koji danas postoje na tržištu.

U Specijalnoj bolnici Arithera radimo slijedeće operativne zahvate na kralježnici:

Što prije i poslije operacije kralježnice?

Nakon operacije kralježnice, potrebno je od jedan pa do nekoliko dana provesti na bolničkom odjelu Specijalne bolnice, ovisno o vrsti operacije. Osim rane postoperativne rehabilitacije i ambulantne fizikalna terapije i rehabilitacije, kod nas je moguće provesti i rehabilitaciju kroz duže vrijeme, što može zamijeniti odlazak u toplice. Detaljne upute dobit ćete od Vašeg kirurga.

Za sve pacijente koji se odluče za operativni zahvat na kralježnici u Specijalnoj bolnici Arithera, moguće je provesti program tzv. „prehabilitacije“, odnosno svojevrsne pripreme pacijenta za operaciju. Program traje 6-8 tjedana prije operacije, za koje vrijeme posebnim, individualno prilagođenim vježbama i dijetetskim mjerama pacijent maksimalno popravi funkcionalni kapacitet svog organizma i posebno kralježnice. To smanjuje učestalost postoperativnih komplikacija, skraćuje boravak u bolnici, ubrzava postoperativnu rehabilitaciju i povratak pacijenta svakodnevnim aktivnostima.

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Ustanova za fizioterapiju u kući:
Bukovačka 1 / +385 1 2441 544 (kućni 02)

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a:
Kraljevićeva 26/1
(Centar Maksimir) / +385 1 2441 544

Kardiologija:
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / +385 1 2441 544

Fizikalna terapija za privatne korisnike:
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Centar za ljepotu i zdravlje kože:
Kraljevićeva 26 / +385 1 4466880

PJ Dubrovnik:
 Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Vertebrologija