Radiofrekventna denervacija fasetnih zglobova

Fasetni zglobovi su parni mali zglobovi na stražnjoj strani kralježnice koji povezuju kralješke i omogućavaju kretnje kralježnice. Zbog degenerativnih promjena, fasetni zglobovi mogu biti uzrok bolova u području kralježnice.

Radiofrekventna denervacija fasetnih zglobova jedina je poznata minimalno invazivna procedura za ublažavanje križobolje, kojoj su glavni uzrok fasetni zglobovi. Najbolji kandidati su oni pacijenti kod kojih je nakon dijagnostičke blokade došlo do smanjenja bolova  za najmanje 80%.

Kako se provodi radiofrekventna denervacija fasetnih zglobova?

Bit same procedure je onesposobiti živce da prenose bolne podražaje iz fasetnih zglobova prema mozgu. Izvodi se u lokalnoj anesteziji, uz eventualnu sedaciju, a s pripremom traje oko dva sata. Pod kontrolom RTG aparata elektrode se postave u neposrednu blizinu živaca koji provode bolne podražaje iz zglobova. Potom se elektrode spoje sa RF generatorom i kontroliranim zagrijavanjem tkiva oko elektroda onesposobe se živci za prijenos boli.

Procedura neće izliječiti bolesne zglobove kralježnice, ali će smanjiti bolove. Kod većine pacijenata efekt smanjenja bolova traje od 6 mjeseci do 2 godine, kod nekih i duže. Procedura se potom bez opasnosti može ponoviti, ukoliko to bude potrebno.

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

PRATITE NAS NA
DRUŠTVENIM MREŽAMA
Od 2022. godine članica
Aviva Medical Grupe

NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter i saznajte novosti, korisne savjete i pogodnosti iz naše bolnice.

Please don't insert text in the box below!

Mi vodimo računa o vašoj privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Klikom na „Prijavite se“ dajete svoj pristanak da SB Arithera koristi vašu e-mail adresu i osobne podatke u marketinške svrhe. U slučaju da više ne želite primati naše newslettere, u svakom trenutku se možete odjaviti sa mailing liste.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Ustanova za fizioterapiju u kući
Bukovačka 1 / +385 1 2441 544 (kućni 02)

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
 Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Vertebrologija