Radiofrekventna denervacija sakroilijakalnog zgloba

Sakroilijakalni (SI) zglob je zglob između križne kosti i zdjelice. U nekim okolnostima, a naročito nakon operacije i ukočenja donjeg segmenta slabinske kralježnice za križnu kost, može biti uzrokom kronične križobolje. Bolest SI zgloba ima svoju kliničku sliku, ali najbolji način detekcije toga zgloba kao uzroka križobolje je dijagnostička blokada SI zgloba, o čemu možete pročitati na našim stranicama, među dijagnostičkim intervencijama.

Kada se SI zglob (lijevi ili desni, vrlo rijetko oba) detektira kao uzrok križobolje, rješenje problema može biti radiofrekventna neuroablacija SI zgloba. To je minimalno invazivna procedura kojom se onesposobi dio živaca koji prenose bolne podražaje iz SI zgloba.

Kako se provodi radiofrekventna denervacija sakroilijakalnog zgloba?

Ova terapijska intervencija, kao i druge minimalno invazivne intervencije, radi se u lokalnoj anesteziji i ambulantno, u operacijskoj sali, pod kontrolom RTG aparata.

Efikasnost ove procedure je relativno visoka. Oko 65% pacijenata opisuje smanjenje bolova za preko 50% kroz 12 mjeseci nakon procedure. Oko 5% pacijenata zahtijeva ponavljanje procedure radi efikasnog ublažavanja bolova. Nakon ove terapijske intervencije potrebno je mirovanje kroz 5-7 dana, a potom postepeni povratak u normalne životne aktivnosti.

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

PRATITE NAS NA
DRUŠTVENIM MREŽAMA
Od 2022. godine članica
Aviva Medical Grupe

NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter i saznajte novosti, korisne savjete i pogodnosti iz naše bolnice.

Please don't insert text in the box below!

Mi vodimo računa o vašoj privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Klikom na „Prijavite se“ dajete svoj pristanak da SB Arithera koristi vašu e-mail adresu i osobne podatke u marketinške svrhe. U slučaju da više ne želite primati naše newslettere, u svakom trenutku se možete odjaviti sa mailing liste.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Fizikalna terapija za privatne korisnike
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a
Kardiologija
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / 
+385 1 2441 544

Ustanova za fizioterapiju u kući
Bukovačka 1 / +385 1 2441 544 (kućni 02)

Centar za ljepotu i zdravlje kože
Dermatologija
Kraljevićeva 26, prizemlje +385 1 4466880

PJ Dubrovnik
 Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Vertebrologija