Ugradnja endoproteze koljena, kuka i ramena

Cilj ovih operacija je da se nakon operacije i rehabilitacije naši pacijenti vrate normalnom životu bez boli i ograničenja u pokretima i bez razmišljanja o tome imaju li ili nemaju umjetni zglob.

Prvi zglob koji je ikada zamijenjen u ljudskom tijelu bio je kuk, no danas se endoprotezom može zamijeniti svaki zglob. U SB Arithera izvodimo oepracije zamjene velikih zglobova, kuka, koljena i lakta.

Zdravo, artritično i umjetno koljeno

Za razliku od državnih bolnica u kojima ćete na umjetni kuk ili koljeno čekati od šest mjeseci do dvije godine, u Specijalnoj bolnici Arithera operaciju možete učiniti već za tjedan do dva nakon pregleda. Unutar tog perioda pacijent se priprema za operaciju.

Koristimo najsuvremenije ugradbene materijale najboljih proizvođača na svijetu. Ugradbeni materijali su najčešće bescementnog tipa ali se ugrađuju i oni koji se fiksiraju koštanim cementom ovisno o medicinskoj indikaciji.

Anestezija je najčešće regionalna, ali u dogovoru s bolesnikom i medicinskim indikacijama može biti i opća.

Pri načinu ugradnje primjenjujemo minimalno invazivan pristup tako da su postoperacijski ožiljci minimalni. Kod primarne ugradnje implantata operacija od početka do kraja traje najviše 60 minuta, a često i kraće. Rehabilitacija počinje odmah poslije operativnog zahvata još u krevetu, a ustajanje  uz asistenciju fizioterapeuta i kontrolu operatera se najčešće događa već 12 sati nakon zahvata. Dren se odstranjuje nakon 24 do 48 sati što je individualno. Hospitalizacija traje najviše 5 dana.

Rehabilitaciju provodi iskusan tim fizijatara i fizioterapeuta prema najsuvremenijim procedurama fizioterapije koje podrazumijevaju elektroterapiju, robotsku rehabilitaciju, hidrokineziterapiju u posebno prilagođenom bazenu za individualno vježbanje i vježbe u dvorani. Kompletan rehabilitacijski postupak se završava u periodu od 4 do 6 tjedana nakon čega operirana osoba biva potpuno osposobljena za normalni život i kretanje.

Rezervirajte termin

Po primitku vašeg upita kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Ustanova za fizioterapiju u kući:
Bukovačka 1 / +385 1 2441 544 (kućni 02)

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a:
Kraljevićeva 26/1
(Centar Maksimir) / +385 1 2441 544

Kardiologija:
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / +385 1 2441 544

Fizikalna terapija za privatne korisnike:
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Centar za ljepotu i zdravlje kože:
Kraljevićeva 26 / +385 1 4466880

PJ Dubrovnik:
 Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044

Rezervacija termina pregleda > Ortopedija