vene 23.02.2015 beauty

dubrovnik banner

Liječenje kralježnice

Od bolesti kralježnice u Hrvatskoj boluje svaka deseta osoba što našu zemlju smješta u sam europski vrh po oboljenju koje drastično smanjuje radnu sposobnost i kvalitetu života. Među oboljelima ima razlika, ali svi prolaze kroz teško životno razdoblje bez obzira na to je li riječ o trncima i osjećaju ukočenosti, reskoj boli u leđima pri dizanju iz kreveta, ukočenom vratu ili potpunoj ukočenosti uz jake bolove koje ne smanjuju niti analgetici. Bolovi dramatično oštećuju kvalitetu života.

Kada je riječ o tome odakle uopće potječe bol karakteristična za križobolju postoje tri glavna izvorišta. Prvo su mišići oko kralježnice, drugo su koštane i zglobne strukture same kralježnice, a treće živci leđne moždine koja prolazi kroz kralježnicu.

U Centru za bolesti kralježnice Specijalne bolnice Arithera dijagnosticiramo i liječimo degenerativne bolesti kralježnice, ozljede kralježnice, bolne sindrome, mišićne napetosti u području kralježnice, deformacije kralježnice, diskus hernije i stenoze spinalnog kanala.

Odijeliti simptome normalnog starenja kralježnice od onog bolesnog, patološkog, prvi je korak u postavljanju prave dijagnoze i pronalaženju odgovarajuće metode liječenja. Postavljanje dijagnoze bolesnika s križoboljom započinju iscrpnom anamnezom, kliničkim pregledom, potom slijede laboratorijska i radiološka dijagnostika.

U Centru za bolesti kralježnice SB Arithera izliječiti ćete bolesti kralježnice primjenom slijedećih metoda:

  • Fizikalna terapija i rehabilitacija
  • SPM metode
  • Operacijsko liječenje