Blog

Autor: prof. dr. sc. Vladimir Kovač, voditelj Centra za deformacije kralježnice SB Arithera Svjetski standard kirurgije skolioza podrazumijeva korekciju deformacije stražnjim pristupom primjenom vijaka, šipki, uz kontrolu neuromonitoringa te kompjuterske navigacije. Usprkos sofisticiranoj (i skupoj) opremi korekcija skolioza se kreće oko 60%, korekcija rebrene grbe oko 30 %  ( radi se o prosjeku koji kod odraslih i kod rigidnijih deformacija daje još lošije rezultate).
ZO Skin Health Hrvatska i Specijalna bolnica Arithera započeli su suradnju na području zdravlja i ljepote kože. Aritherini stručnjaci educirani su za primjenu ZO Skin Health proizvoda i time je Arithera postala certificirani centar za zdravlje kože. Bilo da se radi o ozbiljnim dermatološkim dijagnozama ili postoji samo želja da se ispravno tretira koža i drastično uspore znakovi starenja, aritherini dermatolozi i kozmetičari imaju rješenje.
Odluka da nešto promijenim na sebi ali i u sebi krenula je nakon što smo svi bili “zaključani.” Moment kojim se ograničila moja sloboda kretanja odmah sam zamijenila učenjem i preživjela ga najbolje što sam mogla. I brzinom munje našla se u Aritheri sa puno želja.
Autor: prof. dr. sc. Vladimir Kovač, voditelj Centra za deformacije kralježnice SB Arithera Klinasta resekcije kralježnice provodi se uslijed tumora kralježnice i kod određenih ozljeda, kada je jedan dio kralježnice do te mjere bolestan da ga treba izvaditi van i skratiti kralježnicu, a da pri tome ne dođe do neurološkog ispada.Nekada se operacija radi zbog prirođenh deformacija kralježnice koje nastaju s rođenjem.
„Da ima veča riječ od riječi hvala, uputio bi ju profesoru Kovaču i cijelom timu SB Arithera“ započenje svoju priču Perica Strukar iz Viteza, zbog svojeg glazbenog poziva u narodu poznatiji kao Lola Viteška. Nakon 15 godina bolova i osječaja trnjenja u lijevoj ruci i nozi, obilaženja liječnika u Bosni i Austriji, utvrđena je hernija vratnog diska na 2 nivoa sa kompresijom leđne moždine.
Poštovani, nakon skoro pet mjeseci od završetka terapija, želimo vam se još jednom zahvaliti za pruženu priliku i kratko opisati Markovo stanje. Iako je ljeto donijelo neugodnosti zbog alergija (ambrozija, korov i sl.) i nismo mogli vrijeme provoditi izvan doma hodajući i učvršćujući stečeno, Marko je bio i ostao uporan u vježbanju.
Arhiva
202120202019

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

KONTAKT

Bukovačka 1 /
10 000 Zagreb /
+385 1 23 04 074 /
arithera@arithera.hr

Ustanova za fizioterapiju u kući:
Bukovačka 1 / +385 1 2441 544 (kućni 02)

Fizikalna terapija uz uputnicu HZZO-a:
Kraljevićeva 26/1
(Centar Maksimir) / +385 1 2441 544

Kardiologija:
Kraljevićeva 26/1 (Centar Maksimir) / +385 1 2441 544

Fizikalna terapija za privatne korisnike:
Petrova 128 / +385 1 444 0074

Centar za ljepotu i zdravlje kože:
Kraljevićeva 26 / +385 1 4466880

PJ Dubrovnik:
 Masarykov put 1a, Dubrovnik/ +385 20 440044