Robotka neurorehabilitacija

Novo superljepilo rješava problem i najvećih proširenih vena

VariClose - ekskluzivno u Specijalnoj bolnici Arithera!

Ekskluzivnim pravom liječenja proširenih vena metodom VariClose, Specijalna bolnica Arithera postala je jedina bolnica ne samo u Hrvatskoj već i u regiji u kojoj se primjenjuju najnovija dostignuća u liječenju ove sve rasprostranjenije bolest suvremenog čovjeka.

Zašto primijeniti VariClose metodu u Specijalnoj bolnici Arithera:

  • uz primjenu lokalnog anestetika, metoda je potpuno bezbolna
  • ue ostavlja hiperpigmentaciju, ožiljke, modrice ili bilo koja druga oštećenja na koži
  • rezultati su vodljivi odmah nakon provedenog zahvata
  • tretman traje manje od 30 minuta i provodi se samo s jednim ubodom igle u bolesnu venu
  • najbolja minimalno invazivna alternativa kirurškoj metodi liječenja
  • pacijenti se odmah nakon zahvata vračaju svakodnevnim aktivnostima bez zadržavanja u bolnici
  • ne zahtjeva nošenje zavoja ni kompresivnih čarapa
  • najidealnija metoda za tretiranje vena u toplijim i ljetnim mjesecima

Variclose je jedinstveni, endovenozni, minimalno invazivni tretman koji koristeći, za organizam vrlo sigurno, medicinsko ljepilo tretira problem proširenih vena. Koristeći ultrazvuk, liječnik uvodi tanki kateter kroz malu rupicu na koži u bolesnu, proširenu venu. Uz pomoć posebnog uređaja-aplikatora kroz kateter se u venu injektiraju male količine medicinskog ljepila koje sljepljuje venu. Sljepljivanjem vene protok krvi se automatski preusmjerava na zdrave vene. Koristimo cianoakrilat koji predstavlja vezivno, tkivno ljepilo. Ljepilo se već godinama koristi u medicini i ne šteti organizmu.

variclose postupak

Za razliku od ostalih metoda, kod ove metode potreban je samo jedan ubod iglom koji uz lokalnu anesteziju površine kože, čini ovaj zahvat potpuno bezbolnim. Kod ove metode ne postoji mogućnost pojavljivanja mrlja, ožiljaka ili bilo kojih drugih oblika oštećenja kože. Nakon zahvata ne slijedi terapija medikamentima ili nošenje kompresivnih čarapa, osim u iznimnim slučajevima kada se čarapa nosi 24 sata tj. do prvog kontrolnog pregleda. Metoda je idealna za osobe koje žele biti u pokretu bez ograničenje. Sa uobičajenim svakodnevnim aktivnostima pacijent nastavlja odmah poslije zahvata, a provođenje sportskih aktivnosti moguće je već 24 do 48 sata nakon zahvata.

Metoda je posebno adekvatna za pacijente sa izrazito proširenim venama i dubinskije pozicioniranim proširenim venama. U kombinaciji sa UGFS metodom imamo idealna rješenja za pacijente sa svim stupnjevima proširenosti vena. Nakon pregleda bolesne vene color dopplerom, u dogovoru sa pacijentom, odlučujemo kojom ćemo metodom tretirati bolesnu venu.