vene 23.02.2015vene 23.02.2015

Preoperativna rehabilitacija

Glavni cilj preoperativne rehabilitacije je priprema pacijenta za operacijski zahvat koji slijedi. Stvaranje optimalnih uvjeta je nužno kako bi operativni zahvat u potpunosti bio uspješan, te u svrhu što kvalitetnije i brže postoperativne rehabilitacije ozlijeđene osobe i dovođenje pacijenta u adekvatno stanje prije ozljede.

Priprema uključuje edukaciju pacijenta, istezanja, jačanje muskulature, smanjenje edema i boli, povećanje opsega pokreta, regulaciju tjelesne težine i općenito poboljšanje psihofizičkog stanja pacijenta.

Za neke pacijente preoperativna rehabilitacija uključuje i tretmane u našem rehabilitacijskom bazenu. Sila uzgona i toplina vode koja pruža sigurno i umirujuće okruženje, uvelike će pacijentu olakšati preoperativni rehabilitacijski proces.

Postoperativna rehabilitacija

Po obavljenoj artroskopiji ili operativnom zahvatu i vađenju šavova, počinjemo sa postoperativnom rehabilitacijom koja mora biti kompleksna i individualna, ovisno o svakom pacijentu. Vrstu terapije terapeuti, u suradnji sa liječnicima, određuju, ovisno o fazi rehabilitacije. Počinje se sa antiedematoznim i ostalim procedurama, kako bi smanjili otok, pospješili brže cijeljenje tkiva, smanjili bolnost. Daljnji cilj nam je što prije vratiti izgubljeni opseg pokreta i optimalnu funkciju, te vratiti mišićnu masu i snagu i tako omogućiti brži povratak u formu.

Arithera Rehabilitacija
Arithera Rehabilitacija 1
Arithera Rehabilitacija 2
Arithera Rehabilitacija 3

Pacijenti sa ugrađenim totalnim endoprotezama koljena ili kuka u SB Arithera na dar dobivaju 50% popusta na visokokvalitetnu fizioterapiju koja se provodi prema individualno koncipiranom programu u Centru za rehabilitaciju u Petrovoj 128.