vene 23.02.2015 beauty

dubrovnik banner

header za facebook ORTOPEDIJA 07 08 2019

Ivan Karlak banner 1200x628pixela NEW

U SB Arithera operacija ugradnje endoporteze radi se na minimalno invazivni način. Prilikom operacije ne režu se mišići već se samo razmiču što je izrazito povoljno za ranu rehabilitaciju i samu funkciju zgloba. Minimalno invazivni pristup osigurava minimalne postoperacijske ožiljke. Kod primarne ugradnje implantata operacija od početka do kraja traje najviše 60 minuta, a često i kraće.

Koriste se najsuvremeniji ugradbeni materijali (titanski i keramički) najboljih proizvođača na svijetu. Ugradbeni materijali su najčešće bescementnog tipa ali se ugrađuju i oni koji se fiksiraju koštanim cementom ovisno o medicinskoj indikaciji. Anestezija je najčešće epiduralna ali prema želji pacijenta i medicinskim indikacijama može biti i opća.

Fast-track rehabilitacija

Rehabilitacija počinje odmah poslije operativnog zahvata još u krevetu, a ustajanje uz asistenciju fizioterapeuta i kontrolu operatera se najčešće događa već 12 sati nakon zahvata. Dren se odstranjuje nakon 24 do 48 sati što je individualno.

Hospitalizacija traje pet dana tijekom kojih se pacijent osposobi da može samostalno hodati na štakama, čak i uz stepenice, kao i obavljati osobnu higijenu, ukratko po povratku kući nije mu potrebna tuđa pomoć i njega.

Brzi potpuni oporavak postiže se multidiscipinarnim pristupom programu rehablitacije („fast-track“ rehabilitacija). S bolesnikom se prijeoperativno provodi edukacija o vježbama koje će se provoditi nakon operacije. Nekoliko sati nakon operacije bolesnik ustaje i započinje aktivno vježbanje uz nadzor fizioterapeuta i to vježbanje nastavlja se u postoperativnom periodu dva puta dnevno po 2 do 3 sata. Desetak dana nakon vađenja konaca provodi se rehabilitacija u bazenu i završno, posljednjih tjedan dana personalizirana robotska neurorehabilitacija. Tim načinom skraćuje se boravak u bolnici, postiže se značajno brži oporavak bez potrebe za dodatnom rehabilitacijom u toplicama, a postotak postoperativnih komplikacija sveden je na minimum.

Kompletan rehabilitacijski postupak se završava u periodu od 4 do 6 tjedana nakon čega operirana osoba biva potpuno osposobljena za normalni život i kretanje. Pacijent brzo postaje radno sposoban, može se baviti rekreativnim sportom, posvetiti se hobijima, svim fizičkim i radnim aktivnostima. Ugradnjom umjetnoga kuka, koljena ili ramena kvaliteta života se poboljšava i gotovo u potpunosti  vraća na prijašnju razinu, prije samih početaka tegoba i nastanka osteoartritisa.

Bez čekanja na pružanje usluge

Velika pogodnost SB Arithera je brzi prijem pacijenta bez čekanja na pružanje cjelovite medicinske usluge od pregleda, prevencije, dijagnostike, liječenja, operacija do rehabilitacije. Na čelu Aritherinog Centra za ortopediju je dr.med. Ivan Karlak, spec. ortopedije, subspec. traumatologije koštano-zglobnog sustava. Odjel o kojem skrbi pokriva svu problematiku koštano-zglobnog sustava od degenerativnih bolesti kralježnice, prijeloma dugih kostiju, unutarzglobnih prijeloma, trauma zdjelice, endoprotetike ramena, kuka i koljena, artroskopije ramena, koljena i gležnja te sportske traumatologije.

Dr Karlak Operacija
Operacija Kuka

UGRADNJA ENDOPROTEZA KOLJENA, KUKA I RAMENA

  • U operacijskom liječenju koristimo visokokvalitetne totalne endoproteze poznatih svjetskih proizvođača
  • U suvremenim operacijskim salama osigurani su idealni uvjeti za izvođenje zahtjevnih ortopedskih zahvata
  • Nakon operacijskog zahvata pacijenti se premještaju u komforne bolesničke sobe, a rehabilitacijski proces i vertikalizacija uz puno opterećenje pacijenata događa se već prvi postoperativni dan i to bez uporabe pomagala
  • Rehabilitaciju provodi iskusan tim fizijatara i fizioterapeuta prema najsuvremenijim procedurama fizioterapije koje podrazumijevaju elektroterapiju, robotsku rehabilitaciju, hidrokineziterapiju u posebno prilagođenom bazenu za individualno vježbanje i vježbe u dvorani
  • Ugradnjom umjetnih zglobova kvaliteta života pacijenata se vraća na prijašnju razinu, prije samih početaka tegoba i nastanka osteoartritisa

Javite nam se na besplatne konzultacije +385 1 23 04 074 / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.