Ortopedija Arithera Novi Oglas

Ortopedi:

 • prof. dr. sc. Saša Janković, spec. ortoped
 • dr.med. Ivan Karlak, spec. ortoped
 • dr. Davor Duvančić, specijalist ortopedske kirurgije i traumatologije, stalni sudski vještak

Usluge Centra za ortopediju Specijalne bolnice Arithera:

 • specijalistički pregledi ortopeda (dojenčad, djeca predškolskog i školskog uzrasta, odrasle osobe, starija populacija)
 • specijalistički pregledi traumatologa svih starosnih skupina
 • specijalistički pregledi aktivnih sportaša i rekreativaca – Centar za sportske ozljede
 • operacijski zahvati – artroskopije ( operacije koljena, gležnja, stopala, ramena, lakta .. te rekonstrukcije ozljeda ligamenata)
 • operacijski zahvati ugradnje endoproteza ( parcijalne i totalne endoproteze koljena i kuka )
 • operacijski zahvati na šakama i stopalima
 • operacijski zahvati – liječenje prijeloma zglobova i ekstremiteta
 • operacijski zahvati kod uklještenja perifernih živaca
 • operacijski zahvati na kralježnici
 • neoperacijsko liječenje prijeloma kostiju i zglobova
 • fizikalna medicina i rehabilitacija pod nadzorom specijalista
 • najmodernija medicinska oprema i operacijske sale u Zagrebu
 • full-service usluga – sve na jednom mjestu ( od pregleda, dijagnostike, operacija i rehabilitacije )

dr. Saša JankovićCentar za ortopediju Specijalne bolnice Arithera je multidisciplinarni specijalizirani centar za prevenciju, liječenje i rehabilitaciju sustava organa za kretanje tj. bolesti i ozljeda koštano – mišićnog i zglobnog sustava (kosti, zglobovi, ligamenti, tetive, mišići, živci). Arithera nudi vodeća svjetska ortopedska rješenja. Dijagnostika, liječenje i rehabilitacija obuhvaća sve starosne grupe, od novorođenčadi do starije životne dobi. Centar se ističe i liječenjem posebnih skupina naročito aktivnih i rekreativnih sportaša kao i svih drugih koji pate od posljedica traumatoloških zbivanja. U Aritheri su okupljeni vrhunski stručnjaci koji su u području ortopedije i traumatologije posebno educirani u različitim subspecijalističkim disciplinama. Ističemo vrhunske stručnjake za artoskopiju, dječju ortopediju, ugradnju totalnih endoproteza velikih zglobova, kirurgiju kralježnice, sportsku medicinu, tumore lokomotornog sistema, amputacijsku kirurgiju i za rekonstruktivne zahvate u slučajevima prirođenih i posttraumatskih stanja.

Dijagnostika se bazira na akumuliranom kliničkom iskustvu, suvremenoj laboratorijskoj i radiološkoj opremi koja uključuje i kvalitetne imageing tehnike, dakle kompjuteriziranu tomografiju i magnetsku rezonancu (MSCT i MRI).

Operacije se izvode u suvremenim operacijskim dvoranama. Anesteziološke tehnike su također najsuvremenije. Većina operativnih zahvata se obavlja u sprovodnoj, regionalnoj i epiduralnoj anesteziji. Opća endotrahealna anestezija primjenjuje se najčešće u spinalnoj kirurgiji i naravno kada je to medicinski indicirano. Operacijske sale su opremljene i pokretnim rendgenskim aparatima tako da se svi operativni zahvati rade s vrhunskom preciznošću. Nakon operacija, ovisno o samom zahvatu, pacijenti se upućuju u jedinicu intenzivnog liječenja, poluintenzivnog liječenja ili direktno u bolesničke sobe, a rehabilitacijski proces u najvećem broju slučajeva počinje istoga dana nakon operacije.

Upotrebljavaju se implantati i endoproteze koji su posljednja riječ vrhunskih svjetskih tehnologija i koji su u proizvodnim programima najeminentnijih svjetskih firmi.

Rehabilitacijski procesi su povjereni vrhunskom i iskusnom timu fizijatara i fizioterapeuta. Po zarastanju rana pacijentima stoji na raspolaganju čitav niz rehabilitacijskih procesa ovisno o učinjenom zahvatu. S ponosom ističemo da se u fazi nakon zarastanja rana pacijentima nudi i individualna terapija u našem bazenu koji je opremljen svim potrebnim tehničkim detaljima. Nakon završene rehabilitacije pacijenti se redovito kontroliraju kod liječnika operatera. Čitav je proces praćen pedantno vođenom medicinskom dokumentacijom.

Pacijenti – klijenti koji dolaze iz stranih zemalja i različitih govornih područja imaju osigurane prevoditelje kao i brigu o smještaju, prehrani, transportu, kako za sebe tako i za svoju pratnju.