vene 23.02.2015 beauty

Ako donosite odluku o tome da se podvrgnete operativnom zahvatu na kralježnici, donosite važnu odluku u svom životu. O toj odluci možda ovisi kvaliteta vašeg budućeg života.

Zdrav razum govori da nitko ne bi trebao ići na operaciju kralježnice na osnovu mišljenja samo jednog liječnika. Na sreću, danas postoji puno različitih metoda liječenja bolne kralježnice i puno različitih operativnih zahvata, manje ili više invazivnih. Pacijenti nikad o tome ne znaju dovoljno a niti svi liječnici ne znaju sve mogućnosti liječenja koje stoje na raspolaganju. Zato drugo mišljenje treba potražiti od neovisnog, iskusnog spinalnog kirurga, koji poznaje sve metode konzervativnog i kirurškog liječenja bolesti kralježnice i koji će pacijentu moći predložiti onu metodu koja je za njega najbolja.

drugo_misljenje

Upravo takvo, kompetentno drugo mišljenje, možete dobiti u Specijalnoj bolnici Aritera. Dr Dražen Kvesić je spinalni kirurg sa dugogodišnjim iskustvom u kirurgiji kralježnice, ali kirurg koji radi i druge, manje invazivne metode u liječenju bolesti kralježnice.

Naš moto je da „operaciju kralježnice treba izbjeći kada god se to može, a kvalitetno napraviti onda kada se mora“.

Nužnost drugog mišljenja

Kada trebate potražiti drugo mišljenje u svezi bolesti kralježnice:

  • ukoliko ste dobili preporuku za operaciju kralježnice. Operacija kralježnice je preozbiljna stvar da biste se na nju odlučili samo na osnovi jedne preporuke. Dakle, uvijek prije definitivne odluke o operaciji kralježnice zatražite i drugo mišljenje
  • ako želite izbjeći operaciju kralježnice a Vaš kirurg smatra da je to Vaša jedina opcija
  • ukoliko imate saznanja da postoji i drugačiji, bolji ili manje invazivan način liječenja od onog kojeg vam je preporučio vaš kirurg, svakako potražite i drugo mišljenje
  • ukoliko ste već bili na operaciji kralježnice koja nije uspjela, a predlaže Vam se nova operacija, obavezno tražite drugo mišljenje. Ukoliko je prva operacija ispravno učinjena a nije dala rezultata, najčešće se radi o pogrešnoj indikaciji za operaciju. Ne idite na drugu operaciju prije nego što potražite drugo mišljenje, jer zaista riskirate ozbiljne zdravsteve probleme u budućnosti i mogući invaliditet.
  • u nekim situacijama će Vaš kirurg, prije nego što se odluči za operaciju, i sam zatražiti drugo mišljenje od drugog kolege. U takvoj situaciji, poslušajte Vašeg kirurga i dođite u Specijalnu bolnicu Aritera po drugo mišljenje.
  • osim u slučaju operacije kralježnice, drugo mišljenje trebate zatražiti i ako imate jake bolove a lijekovi i fizikalna terapija Vam ne pomažu ili ako niste zadovoljni sa dosadašnjim načinom liječenja Vaših tegoba sa kralježnicom

Mogućnost dobivanja drugog mišljenja putem interneta ili poštom

Svakako, najbolji način da dobijete drugo mišljenje, je da odete na pregled iskusnom spinalnom kirurgu, sa svim nalazima i snimkama koje imate u vezi bolesti kralježnice. Zato, ako ikako postoji mogućnost da odete na pregled, nemojte ga propustiti, jer je to najbolji i najsigurniji način da dobijete kompetentno drugo mišljenje.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga nemate mogućnost otići na pregled spinalnom kirurgu, u Specijalnoj bolnici Aritera možete dobiti drugo mišljenje putem interneta ili poštom. Sve što trebate učiniti je da elektroničkom poštom ili telefonom uputite zahtjev za drugo mišljenje sa Vašim brojem telefona za kontakt. U najkraćem mogućem roku dr. Kvesić će Vas nazvati i dati će Vam detaljne upute o nalazima i dokumentaciji koju trebate poslati poštom, a koja je neophodna za donošenje najbolje moguće odluke.

Cijena ekspertize i davanja drugog mišljenja je 500,00 kuna i uplačuje se na račun Specijalne bolnice:

IBAN: HR5023600001101716934
SWIFT:ZABAHR2X

U roku ne dužem od dva tjedna, poštom ćete primiti nalaz drugog mišljenja, uz povrat sve Vaše dokumentacije.

Vaš zahtjev za drugo mišljenje u svezi bolesti kralježnice možete uputiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 01 2304 074.