vene 23.02.2015vene 23.02.2015

O kakvim se zahvatima radi?

Mikrokirurška tehnika koja se primjenjuje u ovim operacijama rezultira relativno nježnim pristupom uz neznatan dodir okolnog tkiva i minimalnim krvarenjem. Cijeljenje je brzo.

Labia su usne (dio stidnice), a plastica je kirurški postupak kojim se nešto mijenja, postiže prijašnja funkcija ili željeni izgled. Labioplastikom će poljepšati izgled vanjskog spolovila i ukloniti nelagodu pri odnosu. Vaginalna rejuvenacija (vaginal rejuvenation) je „pomlađivanje“ rodnice. Estetskom i funkcionalnom kirurškom intervencijom u donjoj trećini rodnice suzuje se njezin promjer pružajući zadovoljstvo i užitak u seksualnosti.

Kada se primjenjuju?

Razlozi podvrgavanju zahvatima labiloplastike su postizanje mladenačkog izgleda vanjskog spolovila, izjednačavanje velikih usmina, podebljanje velikih usminana, skraćivanje velikih usmina, suženje vagine, smanjenje veneričnog brijega, postizanje estetski zadovoljavajućih kontura vanjskog spolovila, rekonstrukcija himena u vjerske svrhe ili zbog dokaza djevičanstva, u svrhu poboljšanja spolnog užitka u žena (sužuje se donja trećina rodnice, unutrašnji i vanjski promjer, te podiže međica).

Oporavak

Blago oticanje traje 3-4 dana, a nestaje u potpunosti nakon par tjedana. Povratak dnevnim aktivnostima je brz, a spolnim nakon 2-3 tjedna.

Rezultati

Estetski i rekonstruktivni zahvati mogu pružiti veliko zadovoljstvo i sreću, a optimizam kojim žena zrači jasan je pokazatelj značajno bolje kvalitete života.