vene 23.02.2015 beauty

Autor teksta: Sanja Midžić, bacc. physioth., Bowen terapeut

Bowen terapija, nazvana po utemeljitelju Thomasu Ambroseu Bowenu, jedna je od najsvestranijih i naučinkovitijih manualnih terapijskih tehnika koja se u potpunosti razlikuje od svih do sada poznatih manualnih metoda fizikalne terapije. Pomoću Bowen terapije uravnotežuju se tjelesne funkcije koje su u disbalansu i na taj način tijelo reagira u smjeru samoliječenja.

U Centru za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Specijalne bolnice Arithera na adresi Petrova 128, Bowen terapijama liječimo sportaše, akutne i kronične bolesnike, osobe u poodmakloj životnoj dobi, trudnice, osobe koje muče alergije, probavne tegobe, stres, ukratko sve pacijente kojima je potrebna uspostava ravnoteže u organizmu.

Bowen metodom stabiliziraju se migrene, minimaliziraju se simptomi alergija, potiče se (re)habilitacija kod djece s oštećenjima, uspostavlja se probava, vrača dobro raspoloženje, pojačava imunitet. Tretmanu prethodi detaljniji razgovor sa pacijentom i na temelju povijesti bolesti i informacija dobivenih razgovorom, formira se individualno prilagođen Bowen tretman. Pacijent se tretira nizom laganih pokreta različitog intenziteta pritiska direktno na koži ili preko lagane odječe. Bowen terapeut blagim i preciznim pokretima preko mišića, tetiva, fascije, ligamenata, zglobova, živaca i limfnih čvorova djeluje na oporavak od mnogih bolesti, traumatskih i kroničnih. Ono što je ključno pri svakom Bowen pokretu jest aktivacija fascije tj. ovojnice koja obavija i povezuje svaki organ i tkivo u našem tijelu. Na taj način potiče se tijelo na reakciju ka samoizlječenju.

Rezultati su izvrsni i osjete se već za vrijeme trajanja tretmana. Kod pacijenta je prisutan osjećaj vračanja ravnoteže na tjelesnoj, emocionalnoj i duhovnoj razini, topline, dubokog opuštanja i značajnog smanjenja boli.

Bowen Terapija Arithera  1
Bowen Terapija Arithera  4
Bowen Terapija Arithera  2
Bowen Terapija Arithera  3